У Запоріжжі створено гуманітарний хаб УАФ, який допомагатиме військовим, евакуйованим сім’ям із дітьми та медикам

У межах робочої поїздки в Запоріжжя президент Української асоціації футболу, голова Координаційного центру УАФ Андрій Павелко разом із першими віце-президентами УАФ Вадимом Костюченком і Аланом Плієвим обговорили питання гуманітарної співпраці з головою обласної військової адміністрації Олександром Старухом і депутатом Верховної Ради від Мелітополя Сергієм Міньком. В обговоренні також узяв участь голова обласної асоціації футболу Віктор Межейко.

Фото прес-служби УАФ

Учасники зустрічі домовилися про тісну співпрацю Координаційного центру УАФ і місцевої влади в частині надання гуманітарної допомоги тим, хто її сьогодні потребує, а також в організації евакуації дітей на футбольні бази в західні області України й кемпінги європейських партнерів УАФ. Від футбольної спільноти за цей напрям відповідатиме гуманітарний штаб, який очолив Віктор Межейко.

Фото прес-служби УАФ

«Сьогодні значна частина області тимчасово окупована російськими фашистами, тому багато людей змушені були залишити свої домівки. Багато сімей із дітьми потребують евакуації в безпечні місця, даху над головою й допомоги в найпростіших речах, серед яких — продукти харчування, одяг та ліки. У Запоріжжі функціонуватиме окремий гуманітарний хаб, який очолюватиме Віктор Межейко. Віктор Іванович міг виїхати в безпечніший регіон чи, за віком, узагалі залишити Україну. Але він залишився, допомагає людям і керуватиме запорізьким гуманітарним хабом УАФ, який разом із Дніпром, Києвом, Львовом і Ужгородом допомагатиме в евакуації дітей із прифронтових населених пунктів на футбольні бази на Заході України й далі за кордон, у футбольні кемпінги наших європейських партнерів», — повідомив про підсумки зустрічі Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

За його словами, Запоріжжя стане важливим логістичним центром із надання гуманітарної допомоги сім’ям із дітьми, військовим, які боронять цей регіон, і лікарням, де піклуються про поранених. Як приклад, він навів обласну клінічну лікарню, яку керівники УАФ відвідали в Запоріжжі. «У цій лікарні зараз надають допомогу багатьом цивільним, які зазнали поранень від бомбардувань і артобстрілів окупантів. Зокрема, є евакуйовані поранені, які перебували в Драмтеатрі Маріуполя, коли будівлю зруйнувала російська авіабомба. Наш гуманітарний штаб готовий допомагати медикам лікарні», — розповів президент УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини