Координаційний центр УАФ спільно з УПЛ і ТФФ організував виїзд українських дітей до футбольних таборів у Туреччині

Юні вихованці футбольних академій із різних регіонів України прибули до Туреччини, де вони зможуть у комфортних умовах займатися футболом і навчатися.

Організація такого футбольного табору стала можливою завдяки тісній співпраці Координаційного центру Української асоціації футболу на чолі з президентом УАФ Андрієм Павелком, Турецької футбольної федерації, Суперліги Туреччини та Української Прем’єр-ліги.

Фото прес-служби УАФ

До складу групи дітей із супровідниками, яка зі Львова виїхала до польського Жешува, а пізніше літаком дісталася турецького Трабзона, входять 150 осіб із Києва, Запорізької, Чернігівської, а також Волинської й Чернівецької областей. 60 дітей розмістить на своїй базі клуб «Трабзонспор» (Трабзон), 48 перебуватимуть на базі клубу «Різеспор» (Різе), 12 — на базі ФК «Кайсеріспор» (Кайсері), 11 — на базі клубу «Антальяспор» (Анталья) та дев'ять — на базі ФК «Сівасспор» (Сівас).

Фото прес-служби УАФ

Вагоме сприяння в зборах, проживанні та організації тренувального процесу для юних футболістів перед вильотом до Туреччини надали академії «Руху» та «Мункачу», за що Координаційний центр УАФ та УПЛ щиро вдячні керівництву клубів. Важливий внесок у добру справу також зробила й польська Екстракляса, керівництву якої УАФ та УПЛ також висловлюють подяку. Для українських дітей був організований трансфер до польського аеропорту Жешув. Там на них чекав представник Турецької футбольної федерації, який під час чартерного перельоту супроводжував дітей до місця дислокації.

Фото прес-служби УАФ

Координаційний центр УАФ та Українська Прем'єр-ліга висловлюють глибоку подяку Турецькій футбольній федерації та Суперлізі Туреччини за підтримку й допомогу в реалізації ініціативи з виїздом, організацією проживання та тренувального процесу для дітей із футбольних академій нашої країни на час війни. 

Фото прес-служби УАФ

Нагадаємо, що у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації та оголошенням воєнного стану в Україні в УАФ під керівництвом президента асоціації, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка 24 лютого 2022 року був створений Координаційний центр забезпечення діяльності УАФ. Центр займається організацією та доставкою, зокрема від УЄФА, ФІФА та національних асоціацій інших країн, гуманітарної допомоги, у тому числі продуктів харчування, медикаментів та одягу захисникам України, сім’ям із дітьми та лікарням. Нещодавно, 29 березня, на базі Координаційного штабу УАФ у столичному Будинку футболу було відкрито лікувально-реабілітаційне відділення, де отримуватимуть кваліфіковану допомогу діти й дорослі, що зазнали поранень під час вторгнення російських окупантів.

Контактний телефон Координаційного центру УАФ: +38 067 550 81 81.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини