Українські та англійські фани зіграли благодійний матч задля підтримки нашої країни

Уболівальники збірних Англії та України провели товариський поєдинок із метою збору коштів на гуманітарну допомогу нашій країні.

На базі футбольного клубу «Бетфонд-енд-Фелтем» у Лондоні відбувся товариський матч між українськими та англійськими фанами. 

Гра під гаслом «Зупиніть війну!», організована рухом англійських уболівальників England Fans FC, пройшла задля благодійних цілей — збору коштів та надання гуманітарної допомоги Україні, яка вже більше місяця стримує повномасштабну військову агресію Росії.

Учасники матчу віддали шану українським містам та регіонам, які найбільше постраждали від російського вторгнення, вказавши їхні назви на футбольній формі. Тож за команду українських фанів грали Київ, Ірпінь, Буча, Гостомель, Суми, Харків, Донецьк, Луганськ, Крим, Миколаїв, Херсон, Маріуполь, Мелітополь, Бердянськ, Чернігів та Чорнобиль.

Хоч рахунок гри й виявився повторенням підсумку поєдинку збірних Англії та України на Євро-2020 (4:0), проте не результат на табло став головним досягненням вечора, а більше 5 тис. фунтів, зібраних для придбання та відправлення гуманітарної допомоги в Україну.

«Оскільки збірна України зі зрозумілих причин не могла зустрітися з командою Шотландії в плей-офф відбору ЧС-2022, англійські вболівальники запросили нас зіграти в благодійному матчі на знак солідарності з Україною та українським народом.

Ми всі пишаємося тим, що представляли Україну на футбольному полі! Головне, що нам вдалося зібрати чималу суму коштів, і протягом наступних тижнів англійські вболівальники відправлять до України декілька вантажівок із гуманітарною допомогою.

Для нас було великою честю отримати запрошення зіграти в цьому матчі. Дякуємо England Fans FC за організацію. Хоча результат краще забути, це все одно була чудова подія, щоб зібрати кошти, привернути увагу до України й показати певну підтримку з боку Великої Британії через футбол!» — поділився враженнями від благодійного матчу англійський спортивний журналіст з українським корінням, уболівальник збірної України Андрій Тодос. 

Він, до речі, узяв участь у поєдинку у футболці з написом «Чернігів». Це рідне місто лідера національної команди Андрія Ярмоленка, яке зазнало великої руйнації від бомбардувань російської авіації та артилерії й перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини