Президент УАФ зустрівся з медиками й волонтерами Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. Мечникова

Під час поїздки у Дніпро президент Української асоціації футболу, керівник Координаційного центру УАФ Андрій Павелко відвідав Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. І. Мечникова.

Уже вісім років, протягом яких триває війна за незалежність України, тут проходять лікування наші воїни. А з початком повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ у нашу країну серед пацієнтів лікарні з'явилося й багато цивільних осіб, яких було поранено.

Фото прес-служби УАФ

Андрій Павелко разом із першим віце-президентом УАФ Вадимом Костюченком зустрівся з гендиректором лікарні Сергієм Риженком, який врятував і продовжує рятувати життя багатьом важкопораненим військовослужбовцям. Ще одна цікава зустріч у лікарні — із колишнім арбітром ПФЛ Дмитром Кубряком, який працює тут нейрохірургом.

Фото прес-служби УАФ

«Професіоналізм Дмитра щодня допомагає рятувати життя й здоров’я багатьох військових і цивільних, які зазнали поранень від російських бомб, снарядів і куль. Після перемоги Дмитро може повернутися у футбол, про що сказав у нашій із ним розмові. Упевнений, що його повернення стане честю для команди Комітету арбітрів Української асоціації футболу! Бажаю Дмитру міцного здоров’я, а всім його пацієнтам — швидкого одужання!» — відзначив Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

Також керівники УАФ зустрілися з представниками волонтерського центру, який працює на базі лікарні. «Це добре організований і самовідданий колектив, що допомагає медикам із пошуком і доставкою всіх необхідних ліків і устаткування заради якнайшвидшого одужання захисників України. Координаційний центр УАФ, який я маю честь очолювати, готовий допомогти волонтерському центру лікарні з медикаментами, які надходять від наших закордонних партнерів, організаційною підтримкою та логістикою. Домовилися про таку співпрацю й розпочнемо її найближчим часом», — розповів Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

Цього ж дня керівники УАФ відвідали у Дніпрі дітей, які були евакуйовані з Маріуполя, Херсона, Харкова, Волновахи та інших населених пунктів східних і південних областей України, де зараз точаться запеклі бої. Гуманітарний штаб УАФ надає малечі необхідну допомогу продуктами харчування, одягом та іншими речами першої необхідності. Також вони отримують допомогу в організації подальших переїздів у західну частину країни й далі за кордон. Зокрема, на футбольні бази клубів наших європейських друзів.

Фото прес-служби УАФ

«Під час нашої зустрічі старалися підняти дітлахам настрій і відволікти їх від сумних спогадів про війну іграми, подарунками і дружнім спілкуванням. Молимося, щоб вдалося вивезти подалі від війни всіх наших діток. Нехай вони ніколи більше не чують вибухів і після нашої перемоги зростають здоровими й успішними! В єдиній і незалежній Україні!» — побажав малечі Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини