ФІФА дозволила реєстрацію гравців з України в іноземних клубах навіть у випадках завершення її терміну у відповідних асоціаціях

На тлі подій у нашій країні міжнародна федерація футболу внесла додаткові зміни у правила реєстрації українських гравців в іноземних клубах. 

Останні події в Україні призвели до необхідності в додаткових роз’ясненнях щодо реєстрації гравців із нашої держави в клубах інших футбольних асоціацій. Ще 7 березня Бюро Ради ФІФА вирішило внести тимчасові зміни до Регламенту ФІФА зі статусу та трансферу футболістів, щоб забезпечити термінову юридичну визначеність та ясність щодо низки нормативних питань, пов'язаних з Україною.

Відповідно сьогодні Бюро Ради ФІФА ухвалило рішення внести зміни до Додатка 7 Регламенту ФІФА зі статусу та трансферу футболістів, щоб надати гравцям з України можливість реєстрації, якщо вони зможуть залишити державу відповідно до чинних правил прикордонного переміщення громадян. Про це повідомив офіційний сайт ФІФА.

Таким чином, у Додатку 7 тепер чітко пояснюється, що гравцям з України може бути дозволено реєструватися в іншому клубі, навіть якщо період реєстрації у футбольній асоціації, яку він представляє, завершено. Крім того, нові поправки вказують, що іноземні клуби мають право реєструвати максимум двох професіональних гравців, які скористалися винятками, передбаченими в Додатку 7.

У пояснення до Додатку 7 також було внесено необхідні поправки, щоб забезпечити ясність і точність формулювань.

ФІФА продовжить уважно стежити за ситуацією в Україні й гарантує, що нормативна база організації і в подальшому відображатиме будь-які необхідні зміни.

Міжнародна федерація футболу також продовжує засуджувати застосування сили Росією в Україні та закликати до якнайшвидшого припинення бойових дій і повернення миру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.01.2024 23:18

The Best FIFA: ФІФА оголосила лауреатів 2023 року

Сьогодні в Лондоні відбулася церемонія нагородження The Best FIFA Foot...

24.06.2023 10:34

Рішення Ради ФІФА щодо проведення міжнародних турнірів

Рада ФІФА на своєму засіданні ухвалила низку рішень стосовно термінів...

25.04.2023 16:07

Визначилися чотири претенденти на проведення жіночого ЧС-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) отримала чотири заявк...

18.04.2023 16:00

Програма ФІФА з розвитку талантів — тепер в Україні

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування...

Підписатися на новини