У Житомирі визначили чемпіона з футзалу Десантно-штурмових військ Збройних сих України

Із 25-го до 27 січня найсильніші збірні команди військових частин українського десанту змагалися за чемпіонський титул.

Турнір відбувся в столиці Десантно-штурмових військ, місті Житомир, на базі спортивно-оздоровчого комплексу ФОК. Участь у чемпіонаті взяли дев’ять команд із підрозділів ДШВ, понад 150 учасників зі всієї України. Усі спортсмени є учасниками АТО/ООС.

25 січня чемпіонат розпочався з урочистого шикування збірних команд, підняття Державного прапору та виконання Гімну України. Після цього поважні гості, серед яких був і голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк, побажали учасникам чемпіонату цікавої та чесної спортивної боротьби.

Фото zhoff.org.ua

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України, бригадний генерал Максим Миргородський відзначив:

«Уже традиційно кілька років поспіль саме в місті Житомир, столиці українського десанту, проводиться чемпіонат Десантно-штурмових військ Збройних сил України з футзалу. І я радий сьогодні вітати на цій спортивній арені найкращих футболістів нашого окремого роду військ. Упевнений на всі сто відсотків, що тут зібралися найкращі та найбільш підготовлені гравці й найсильніші наші команди.

Хочу зазначити, що дана футбольна арена — це не просто футбольне поле, а перш за все своєрідне місце психологічної реабілітації для нас, для військових, де ми можемо відпочити думками та зняти стрес після напруженої бойової служби.

Багато наших хлопців, хто раніше жив футболом, був активним гравцем, мав відповідні досягнення в цьому виді спорту та входив до наших спортивних команд, на жаль, уже ніколи не будуть присутні на цих футбольних матчах… Війна забирає найкращих…»

Після цього присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Також командувач ДШВ ЗСУ побажав усім учасникам чемпіонату удачі, терпіння, хороших результатів та чесної безкомпромісної гри.

Фото zhoff.org.ua

Своєю чергою начальник фізичної підготовки і спорту управління підготовки командування Десантно-штурмових військ ЗС України майор Дмитро Боровський повідомив, що напередодні чемпіонату у військових частинах ДШВ пройшли змагання з футзалу серед підрозділів, і до Житомира за перемогою приїхали найкращі з найкращих. Невдовзі команда переможців буде представляти Десантно-штурмові війська на чемпіонаті Збройних сил України з футзалу.

Фото zhoff.org.ua

За підсумками чемпіонату перше місце та право називати себе чемпіоном Десантно-штурмових військ ЗС України з футзалу здобула команда «Патріот» — 81-а окрема аеромобільна бригада. Друге місце в запеклих футбольних поєдинках виборов «Штурм» — командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Почесне третє місце в команди «Купол» — 95-а окрема десантно-штурмова бригада ЗСУ.

До церемонії нагородження долучилися голова обласної ради Володимир Федоренко, заступник командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ бригадний генерал Олексій Шандар, радник президента Української асоціації футболу Валентин Латипов, голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк, голова Асоціації футзалу Житомирської області, головний арбітр змагань Віктор Таран.

Фото zhoff.org.ua

Від імені командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України Олексій Шандар висловив щирі вітання гравцям, побажавши подальших успіхів і лише перемог.

Окрім традиційних нагород, організатори турніру вручили грамоти та цінні подарунки в наступних номінаціях:

«Малий кубок» чемпіонату ДШВ ЗСУ з футзалу отримала  команда (79-а окрема десантно-штурмова бригада м. Миколаїв);

найкращий бомбардир — Едуард Стрельцов (ФК «Патріот»);

найкращий гравець — Володимир Федків (ФК «Штурм»);

найкращий голкіпер — Ігор Васильчук (ФК «199 НЦ»);

найкращий тренер — Сергій Данилевський (ФК «Купол»).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.04.2024 13:25

У Будинку футболу відбулися семінари арбітрів та асистентів арбітра

9 квітня в Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арб...

12.03.2024 12:00

Завершено навчальний курс за програмою С-ліцензії УЄФА

7 березня 2024 року в приміщенні УАФ відбувся заключний день за програ...

04.03.2024 19:38

У березні заплановано заходи Комітету арбітрів УАФ

Визначено дати заходів для українських арбітрів, які відбудуться найбл...

22.02.2024 16:00

Затверджено дату проведення звітно-виборної конференції Всеукраїнської асоціації жіночого футболу

Відбулося засідання президії Всеукраїнської асоціації жіночого футболу...

Підписатися на новини