Кирило Ципун: «Для перемоги над Португалією нам потрібна повна самовіддача»

Голкіпер збірної України з футзалу Кирило Ципун розповів про готовність команди до поєдинку з Португалією.

У фінальному турнірі чемпіонату Європи-2022 збірна України поступилася Нідерландам (2:3) та розгромила Сербію (6:1). Заключний матч групового етапу наша команда проведе 28 січня проти Португалії. Перед грою своїми думками поділився воротар синьо-жовтих Кирило Ципун.

— Україна не обігрувала Португалію на чемпіонатах Європи з 2003 року. Що потрібно зробити для перемоги цього разу?

— Із тієї гри пройшло дуже багато часу, зараз склад нашої команди повністю змінився. Для перемоги нам потрібно, щоб була повна самовіддача. Ми знаємо, як грати, вміємо це робити й віримо в це.

— Між матчами із Сербією та Португалією була досить тривала перерва. Як ви готувалися? Емоції після минулого поєдинку надають вам заряд на наступний матч?

— Пауза пішла нам на користь, оскільки ми грали в усіченому складі. Ми зуміли відновитися як фізично, так і психологічно. Звичайно, перемога над Сербією додає позитивних емоцій. У нас усі — професіонали, кожен знає, як налаштовувати себе. Ми підходимо до матчу на повному фізичному та емоційному заряді.

— Нещодавно на Євро-2022 збірна Азербайджану зіграла внічию з Іспанією. Це гарний приклад того, як варто грати проти грандів та здобувати позитивний результат?

— Таких прикладів можна навести дуже багато в різних видах спорту. Ми в першу чергу концентруємося на власній грі. Португалію не потрібно представляти, але багато що залежить безпосередньо від нас, від того, як ми зіграємо. Ми концентруємося на собі та своїй грі, від цього буде залежати результат матчу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини