Відбулося перше дистанційне навчання за системою E-learning для арбітрів-початківців, які є учасниками бойових дій

Із початку жовтня 2021-го до середини січня 2022 року під егідою Української асоціації футболу вперше в Україні відбувалося дистанційне навчання за системою E-learning для арбітрів-початківців, які зможуть спробувати себе в якості рефері в регіональних змаганнях команд, сформованих виключно з учасників АТО/ООС.

Цікавий той факт, що всі 25 слухачів даного курсу, яких рекомендувало до навчання Міністерство у справах ветеранів України, є учасниками бойових дій.

Президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко неодноразово наголошував, що футбол виконував та буде виконувати й соціальні функції, зокрема, щодо психологічної реабілітації учасників бойових дій, і завжди бажав здоров’я та перемог нашим славетним воїнам.

Неодноразово підтверджував слова президента й перший віце-президент УАФ Олег Протасов, який підкреслював. що керівництво та весь колектив асоціації готові, як і в попередні роки, продовжувати всіляко сприяти нашим ветеранам — учасникам АТО/ООС у проведенні різноманітних соціальних акцій.

Фото прес-служби УАФ

Так, УАФ відгукнулася на пропозицію Мінветеранів провести навчання арбітрів для змагань із футболу серед учасників АТО/ООС. Роботу в цьому напрямку очолили Олег Протасов від асоціації та Рита Давиденко від міністерства. Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі також позитивно сприйняв запропоновану акцію й підтвердив, що комітет завжди готовий сприяти навчанню арбітрів різних змагань у частині технічного та методичного забезпечення. Згодом було сформовано робочу групу, яку очолив перший заступник голови Комітету арбітрів УАФ Сергій Лисенчук, тож після збору необхідної інформації та підготовки робочої документації дистанційне навчання розпочалося.

Було створено мобільну платформу, завдяки якій майже щодня проводилося навчання зі слухачами, що включало презентації, вікторини, анкетування, зворотний зв'язок, теоретичні та відеоматеріали у форматі «питання — відповідь» тощо відповідно до програми підготовки.

Також необхідні матеріали для навчання учасники бойових дій отримували на особисту електронну пошту, дистанційне складання тестів із теорії також відбулося у форматі онлайн. Інструктор ФІФА й лектор Комітету арбітрів УАФ Володимир Петров ознайомив слухачів із методикою навчання на прикладі тестів, які проходять арбітри ФІФА, а Денис Федан забезпечував IT-підтримку цих заходів.

Фото прес-служби УАФ

Керівник навчання Сергій Лисенчук додав, що цей пілотний проєкт із навчання арбітрів для змагань із футболу серед учасників АТО/ООС є також і соціальним проєктом, і всі працівники Комітету арбітрів УАФ зробили все можливе для якісного навчання майбутніх рефері.

Активним у спілкуванні із захисниками України протягом останнього року було керівництво УАФ у повному складі, а також тренери та футболісти національних збірних команд. Зокрема, більшість поранених учасників бойових дій, які проходять лікування в Головному військовому клінічному госпіталі МО України, під час різноманітних заходів мали можливість поспілкуватися і зробити фото на згадку з футбольними зірками та отримати пам’ятні подарунки від УАФ.

Насамкінець організатори навчання підбили підсумки дистанційного курсу та сподіваються, що новий і надзвичайно важливий для учасників АТО/ООС спільний проєкт та якісна співпраця в цьому напрямку між асоціацією й Мінветеранів продовжуватимуться й далі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини