Перша ліга. «Полісся» орендувало двох гравців з еліти, а «Металіст» підсилився лідером «Оболоні»

Першими тренувальний процес відновили житомирські футболісти, які не приховують свого бажання підвищитися в класі. І незважаючи на нестабільний виступ в осінній частині сезону, для підопічних Юрія Калитвинцева ще не все втрачено.

Цими днями «Полісся» готується на заміській базі львівського «Руху» у Винниках. Поліщуки орендували двох гравців з еліти — Владислава Вакулу із «Шахтаря» та Арсенія Батагова з «Дніпра-1». Є поповнення й у тренерському штабі: за аналітику відповідатиме Володимир Книш, який останнім часом працював у «Кривбасі». Після завершення львівського етапу підготовки поліщуки вирушать на збір до Туреччини.

Фаворити першолігового турніру, футболісти «Металіста», повернуться з відпустки 15 січня, а вже за тиждень проведуть у Туреччині стартовий спаринг — із болгарською «Славією». Також заплановані контрольні поєдинки із чеським «Слованом», польськими командами «Радом’як» та «Варта». А першим зимовим новачком харків’ян став півзахисник «Оболоні» Артур Мурза.

Відразу два етапи підготовки проведе в Туреччині й головний конкурент «Металіста» — «Кривбас». На першому зборі заплановано спаринги з «Валмієрою» (Латвія), нашим «Інгульцем» (цей матч відбудеться 16 лютого) та «Акжаїком» із Казахстану, який тренує український фахівець Володимир Мазяр.

Один з етапів підготовки проведе за кордоном і «Ужгород», який вирушить до Угорщини. На початку лютого підопічні Богдана Блавацького планують відправитися до сусідньої Кішварди, де зіграють два спаринги. «Містян» чекають серйозні кадрові зміни, адже команду залишили одразу 10 гравців основного складу. До речі, лідери, Василь Пиняшко та Віктор Ряшко, продовжать кар’єру саме в одному з угорських клубів.

Не бракуватиме роботи й селекціонерам «Олімпіку», адже з клубом розпрощалися одразу сім виконавців.

А ось «Прикарпаття» вже встигло підписати двох зимових новачків, і, що цікаво, обидва раніше захищали кольори «Кременя». Йдеться про захисника Олександра Головка та півзахисника Владислава Сидоренка.

«Гірник-Спорт» підсилився захисником Владиславом Росляковим із «Миколаєва». Підопічні Ігоря Жабченка 31 січня зіграють контрольний матч із «Полтавою», а 4 лютого — із запорізьким «Металургом». Потім вони візьмуть участь у розіграші Кубка Віктора Пожечевського. Докладаються зусилля, аби заключний етап підготовки команда з Горішніх Плавнів провела в Туреччині.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини