Привітання президента УАФ Андрія Павелка з Новим роком та Різдвом Христовим

Дорогі друзі!  У ці святкові хвилини нам із вами особливо приємно гортати в пам’яті численні радісні миттєвості, які подарував нам 2021 рік — ювілейний для футбольної родини незалежної України.

Урочиста церемонія відзначення 30-річчя Української асоціації футболу об’єднала багато поколінь футболістів, тренерів, членів команд, управлінців, уболівальників, наших партнерів з інших країн і високих гостей, серед яких ми радо вітали Президента України Володимира Зеленського та президента УЄФА Александера Чеферіна. Це була чудова нагода разом пригадати найяскравіші перемоги й досягнення в новітній футбольній історії нашої країни. Зокрема й досягнення року, що минає.

Насамперед це історичне для нас Євро-2020, за підсумками якого національна збірна України вперше ввійшла до вісімки найсильніших команд континенту. Окрім нового досягнення збірної й неймовірної атмосфери цього свята футболу, ми назавжди запам’ятаємо й фантастичну підтримку, яку подарували головній команді країни наші вболівальники в Амстердамі, Бухаресті, Глазго й Римі. Також ми можемо пишатися потужним об’єднавчим рухом українців по всьому світу, який виник навколо нової форми збірної з картою України, а також затверджених Виконкомом УАФ великого футбольного герба з тризубом у центрі та офіційних футбольних символів — гасел «Слава Україні!», «Героям слава!».

Ми спільно раділи важливій перемозі команди Олександра Петракова над Боснією і Герцеговиною, яка вивела нашу збірну в плей-офф відбору ЧС-2022. Ми також щиро радіємо за юнацькі збірні U-17 і U-19, які впевнено виступили на групових етапах кваліфікації Євро-2022 й вийшли до еліт-раундів змагань. Пишаємося нашою чоловічою збірною з футзалу, яка здобула пряму путівку у фінальну частину Євро-2022, і жіночою збірною з футзалу, яка вдруге в історії вийшла до фінальної стадії Євро — фіналу чотирьох, що відбудеться в березні. Ми вдячні за емоції перемог національній збірній з пляжного футболу, яка виборола путівку у фінальну частину чемпіонату світу.   

Нові приводи для гордості подарували футбольній спільноті й наші арбітри. Так, Катерина Монзуль стала однією з двох жінок-арбітрів, які вперше в історії світового футболу судили матчі відбору ЧС серед чоловічих збірних. Віримо, що таких досягнень у майбутньому буде ще більше, адже 2021 року команду Комітету арбітрів УАФ підсилив один із найкращих світових фахівців, який двічі визнавався найкращим рефері планети, — Нікола Ріццолі. 

Ще одним потужним підсиленням нашої команди 2021 року стало призначення керманичем національної жіночої збірної найкращого тренера світу серед клубних жіночих команд, переможця Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2020/2021 Луїса Кортеса. Символічно, що цього ж року в Україні за нашої ініціативи успішно стартувала реформа клубного жіночого футболу, яка є потужним інструментом для популяризації гри серед дівчат. Динамічному розвитку цього напряму сприяв і успішний досвід проєкту УЄФА Grow в Україні, який був визнаний УЄФА 2021 року найкращим серед проєктів стратегічного розвитку футболу.

2021 рік подарував нам позитивні зміни й у клубному футболі. Так, уперше з 2014 року кількість учасників української Прем’єр-ліги зросла до 16-ти. Паралельно почалося відродження легендарних клубів — ФК «Кривбас» (Кривий Ріг), ФК «Металіст» (Харків), ФК «Карпати» (Львів) і ФК «Чорноморець» (Одеса), що є важливою передумовою для майбутнього посилення конкуренції в УПЛ, а згодом і зміцнення позицій українського клубного футболу на міжнародній арені.

Справжнім подарунком до Нового року для всієї футбольної спільноти нашої держави стала презентація Президентом України Володимиром Зеленським під час церемонії з нагоди 30-річчя УАФ проєкту будівництва бази для всіх національних збірних України. Такий навчально-тренувальний центр є давньою мрією багатьох поколінь футболістів і тренерів, та лише зараз вона отримала реальний шанс на втілення в життя. Це надихає й додає нам віри в те, що попри всі негаразди і складнощі, пов’язані з пандемією Covid-19 та війною на Сході України, ми продовжимо успішний розвиток нашого футболу та досягатимемо нових переможних висот. 

Щиро вдячний кожному члену нашої команди, ветеранам футболу, усім регіональним асоціаціям, нашим колективним членам, клубам, уболівальникам, футболістам, тренерам, менеджерам і представникам влади за плідне партнерство та внесок у розвиток і популяризацію улюбленої гри!

Від усього серця зичу вам миру, міцного здоров’я, достатку й успішного нового року!

Із Новим роком та Різдвом Христовим!

Слава Україні!

З найкращими побажаннями, президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини