Олександр Петраков: «Усім українцям хочу побажати здоров'я, удачі й терпіння. А збірна зробить усе можливе, щоб пробитися на чемпіонат світу»

Підбиваючи підсумки року, офіційний сайт УАФ поставив кілька запитань головному тренеру національної збірної України Олександру Петракову, під керівництвом якого синьо-жовті посіли друге місце в груповому турнірі кваліфікації ЧС-2022 й візьмуть участь у плей-офф, де в півфіналі 24 березня наступного року зустрінуться у Глазго з командою Шотландії.

— Олександре Васильовичу, як ви оціните свій етап роботи з головною командою країни?

— Я не хотів би цього робити, оскільки для нас відбір ще не завершено. Попереду — стикові матчі, перший з яких — проти Шотландії. Поки що виконано лише половину завдання.

— Після вирішального поєдинку з Боснією і Герцеговиною ви позбулися приставки «в. о.». Для вас це мало значення?

— У жодному разі. Це не заважало мені якісно виконувати свою роботу. Коли ти перебуваєш у процесі, надто — зі збірною України, на такі дрібниці не звертаєш уваги. Тим паче я постійно відчував підтримку від президента УАФ Андрія Павелка. Хочу подякувати йому за довіру.

Фото прес-служби УАФ

— Під вашим керівництвом у збірній України дебютували семеро футболістів. Ви задоволені цими хлопцями?

— Щоб робити якісь висновки, потрібен час. Але якщо ці виконавці виходили на поле в синьо-жовтих футболках, отже, на той момент вони заслуговували на це. Ми уважно стежимо за всіма гравцями з українським паспортом. Я вірю, що це не останні дебютанти в головній команді країни.

— Було видно, що ви не засмучені результатом жеребкування плей-офф відбору ЧС-2022...

— Не хотілося натрапити на Італію чи Португалію. І хоча британські команди теж сильні, цікаво буде зустрітися із Шотландією. Шкода тільки, що ми не зіграємо на своєму полі. Але нічого, готуватимемося. Ми нікого не боїмося.

— Із шотландцями, до речі, наступного року доведеться зустрітися тричі.

— Таким був жереб Ліги націй. Що ж, тим цікавіше буде. Ми ще ніколи не грали проти Ірландії, тому це теж буде для нашої збірної гарним досвідом. А з Вірменією давно не бачилися. Думаю, це буде цікаве суперництво. Але якщо ми хочемо повернутися в дивізіон А, потрібно вигравати групу. 21 травня закінчується чемпіонат країни, збірники трохи відпочинуть, а потім почнемо готуватися до поєдинків Ліги націй. У червні графік ігор буде дуже щільним, оскільки доведеться провести чотири матчі за короткий проміжок часу.

Фото прес-служби УАФ

— Який поєдинок був найскладнішим для вас біля керма збірної України?

— Кожен із семи матчів був по-своєму складним. Але я все-таки виділив би виїзний поєдинок із боснійцями, оскільки в ньому вирішувалася подальша доля збірної України.

— Протягом роботи в національній команді ви відчували підтримку вболівальників?

— Безперечно. Наші вболівальники нам дуже допомогли як у гостьових матчах, так і в домашніх. Особливо мене вразила атмосфера на «Арені Львів». Я ще ніколи такого не бачив. Це надавало моїм підопічним сил. За це можу тільки подякувати фанам від щирого серця.

— Що побажаєте вболівальникам збірної України напередодні новорічних свят?

— Не лише вболівальникам, а й усім співвітчизникам хочу побажати здоров'я, удачі й терпіння. Разом ми — сила! Можу пообіцяти, що збірна України зробить усе можливе, щоб пробитися до фінальної частини чемпіонату світу.

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

Підписатися на новини