У Києві відбувся семінар для арбітрів другого року навчання НШФА

Цього тижня в Будинку футболу відбувся заключний семінар для арбітрів другого року навчання Національної школи футбольних арбітрів, яка за Конвенцією УЄФА керується Комітетом арбітрів УАФ.

Із початку навчання у НШФА стартували більше 100 найкращих молодих арбітрів з усієї України, але до заключного семінару дійшла тільки половина суддів, які успішно склали всі тести протягом року — як теоретичні (включаючи англійську мову), так і різноманітні практичні (фітнес-тести ФІФА, проведення матчів аматорських, студентських змагань та ДЮФЛ). Перед початком навчального заходу координатор Національної школи футбольних арбітрів, заступник голови КА УАФ Сергій Лисенчук від імені голови комітету Лучано Лучі передав вітання слухачам школи та наголосив на необхідності безперервної підготовки навіть у період міжсезоння. Президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та Лучано Лучі приділяють дуже велику увагу майбутнім арбітрам, тому найкращі слухачі курсу вже найближчим часом матимуть шанс проявити себе у змаганнях серед команд U-19 Прем’єр-ліги.

Фото прес-служби УАФ

На учасників семінару чекали виступи представників Асоціації аматорського футболу України та Дитячо-юнацької футбольної ліги України з короткими підсумками осінньої частини змагань. Вони відзначили високий рівень арбітражу матчів, однак наголосили на необхідності покращення виконання адміністративних обов’язків у технічному плані. Також учасники семінару прослухали лекції Сергія Лисенчука, Леоніда Ярмолинського й Валерія Бахура стосовно введення електронних рапортів у майбутньому. Окрім того, молоді арбітри чимало часу присвятили англійській мові та складанню відповідного тесту.

Фото прес-служби УАФ

Після завершення семінару всім випускникам НШФА другого року навчання були вручені сертифікати про завершення курсу, затверджені віце-президентом і генеральним секретарем УАФ Юрієм Запісоцьким і головою КА УАФ Лучано Лучі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини