Олександр Косенко: «Перед вильотом до Нідерландів збірна України зіграє два товариські матчі проти Казахстану»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко оцінив гру своїх підопічних проти Азербайджану та поділився майбутніми планами команди.

У рамках підготовки до фінального турніру Євро-2022 синьо-жовті провели два спаринги проти Азербайджану. У першому матчі в Баку наша команда перемогла з рахунком 4:0, у другому — 5:1.

Головний тренер збірної України Олександр Косенко прокоментував такі результати в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України.

— Олександре Петровичу, у Баку збірна України зуміла двічі обіграти вищого за рейтингом УЄФА суперника. Наскільки ви залишилися задоволені грою команди?

— Дійсно, я задоволений результатом і змістом гри. Звичайно, не обійшлося й без недоліків. Ще є над чим працювати. Серед позитиву також відзначу й те, що в обох матчах використовувалися м’ячі, якими збірні гратимуть на чемпіонаті Європи. До того ж у Баку був досить швидкий паркет. Напевно, максимально наближений до «Мондо». На ньому м’яч рухається дуже швидко. Ми використовували різні поєднання гравців. Вважаю, що поєдинки вийшли досить корисними для нашої команди.

— Уперше за доволі довгий час у збірній був присутній квартет Зварич — Шотурма — Білоцерківець — Корсун. Наскільки це поєднання допомогло результативно провести матчі з Азербайджаном?

— Можна просто переглянути статистику, і все стане зрозуміло. У першій зустрічі всі голи були забиті саме цими гравцями або ж завдяки їхнім активним діям, як у випадку з автоголом. Другий матч хлопці також провели активно, хоч у четвірках і були певні експерименти. Звичайно, добре, що вони забивали й створювали чимало моментів біля воріт суперника. Тішуся, що цей квартет відродився.

— Під час поєдинків в Азербайджані команда пропустила лише один м'яч. У складі збірної до Баку полетіли одразу троє голкіперів. Як оціните їхні дії?

— У складі збірної України є основний воротар — це Кирило Ципун. Юрій Савенко в останніх матчах демонструє, що він також не менш надійний під час гри на останньому рубежі. Щодо Сухова, то якщо Олександр і надалі продовжить працювати над собою — найближчим часом він може вирости в дійсно кваліфікованого голкіпера. У команді є здорова конкуренція на воротарській позиції.

Що сталося із Сергієм Малишком під час першого матчу? Наскільки серйозною виявилася його травма?

— Сергій зазнав перелому ключиці. Під час єдиноборства футзаліст збірної Азербайджану Галло неприємно впав на нього. Усе завершилося такою травмою. Звичайно, прикро втрачати такого гравця напередодні чемпіонату Європи. Можу лише побажати Сергію якомога швидшого одужання й повернення на паркет. Ми всі разом із ним і підтримуємо члена нашої команди.

— У другому матчі збірна України встигла пограти і з п’ятим польовим, і проти п’ятого польового. Як оціните ці аспекти у виконанні нашої команди?

— Ми планували завчасно, що будемо грати з п’ятим польовим, незважаючи на перебіг поєдинку. Так вийшло, що на табло був рахунок 1:1, але коли забили ще один гол — продовжували грати у штучній більшості. Насправді щось виходило, щось — ні. Є час, аби попрацювати над діями в більшості та покращити виконання цього аспекту гри. Добре, що забили й не пропустили. Це додає впевненості й позитивних емоцій усій команді.

— Як збірна України готуватиметься до фінальної частини Євро-2022?

— 10 січня розпочинається збір команди. Його ми проводитимемо в Бучі. Тренуватимемося на паркеті «Мондо», який буде покладено в місцевій академії спорту. Перед вильотом до Нідерландів збірна України зіграє два товариські матчі проти Казахстану. Вони відбудуться 13-го й 15 січня. Сподіваюся, що поєдинки проти цієї команди допоможуть нам ще краще підготуватися до надважливого турніру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 10:00

ЧС-2024 з футзалу: жеребкування фінального турніру заплановане на 26 травня

Федерація футболу Узбекистану повідомила, що жеребкування фінальн...

18.04.2024 11:00

ЧС-2024 з футзалу: визначилися потенційні суперники збірної України

Стали відомі ще шість учасників фінального турніру чемпіонату світу з...

16.04.2024 18:48

Збірна України з футзалу завершила турнір у Литві нічиєю з командою Франції

Сьогодні, 16 квітня збірна України з футзалу завершила виступ на міжна...

15.04.2024 20:14

Олександр Косенко: «Дуже корисна гра, і ми моментами мали доволі непоганий вигляд»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

Підписатися на новини