Рішення Виконкому УЄФА: стратегія розвитку футболу-2030, призначення господарів турнірів, заявки на проведення Євро

16 грудня Виконавчий комітет УЄФА, до складу якого входить президент УАФ Андрій Павелко, провів зустріч у режимі відеоконференції.

За її результатами було оприлюднено прес-реліз, в якому, зокрема, ідеться про наступне.

Стратегія стійкого розвитку футболу-2030

Виконком УЄФА затвердив нову Стратегію стійкого розвитку футболу-2030 — «Сила через єдність». Вона являє собою довгострокове зобов'язання УЄФА, яке в тісній співпраці з усіма зацікавленими сторонами дозволить керівному органу європейського футболу надихнути, активувати й прискорити колективні дії стосовно соціально відповідальних і екологічно безпечних методів у контексті європейського футболу.

Стратегію спрямовано на мобілізацію асоціацій-членів, ліг і клубів навколо єдиного підходу, що ґрунтується на чітко визначених цілях і ключових показниках ефективності, щоб інвестувати в майбутнє процвітання футболу.

Дослідження щодо можливого проведення чемпіонату світу раз на два роки

Виконавчому комітету УЄФА було надано результати незалежного дослідження, проведеного на запит УЄФА, щодо оцінки економічного впливу на європейські національні асоціації можливого проведення чемпіонату світу раз на два роки та нового календаря матчів збірних для чоловічого та жіночого футболу.

Висновки звіту, які викликають серйозне занепокоєння щодо стійкості плану для європейських асоціацій, доповнюють кілька зауважень різних зацікавлених сторін щодо впливу на різні сфери футболу та футбольні турніри.

Призначення господарів фінальних турнірів

Виконавчий комітет УЄФА довірив Португалії проведення в березні наступного року фінальної частини жіночого Євро-2022 з футзалу. Нагадаємо, що учасниками турніру є Україна, Португалія, Іспанія та Росія.

Латвійську футбольну федерацію було обрано для проведення фінального турніру Ліги чемпіонів УЄФА-2021/2022 з футзалу, який пройде навесні на стадіоні «Арена Рига».

Регламенти турнірів

Відповідно до загального рішення, ухваленого УЄФА влітку, виконком схвалив скасування правила виїзного гола в стикових матчах Ліги націй УЄФА-2020/2021, які відбудуться в березні 2022 року, а також у стикових матчах молодіжного Євро-2023, які пройдуть у вересні наступного року.

Було затверджено Медичний регламент УЄФА (редакція 2022 року), який набуде чинності 1 липня 2022 року. Його буде у свій час опубліковано на офіційній сторінці УЄФА.

Заявки на проведення Євро

Незабаром УЄФА запустить процес подання заявок на проведення Євро-2032 (паралельно з Євро-2028), на яке можуть претендувати всі 55 національних асоціацій. Цей крок відбувся після старту подання заявок на проведення Євро-2028 у вересні цього року й покликаний допомогти асоціаціям сформувати довгострокові плани розвитку гри у своїх країнах та забезпечити більш точні вимоги й умови для партнерів та правовласників. Детальнішу інформацію про процес подання заявок буде надано пізніше.

Наступна зустріч виконкому відбудеться 22 березня 2022 року в Ньйоні.

«Узяв участь в онлайн-засіданні підсумкового цього року Виконкому УЄФА. Разом із колегами заслухали звіти про проведену роботу всіх комітетів. Зі свого боку прозвітував про діяльність Комітету УЄФА зі статусу гравців, трансферів, агентів та матч-агентів, який маю честь очолювати. Але одним із найважливіших питань порядку денного стало затвердження нової стратегії УЄФА з розвитку футболу до 2030 року — «Сила через єдність», яка, серед іншого, ще більше зосередить увагу футбольної громадськості Європи на соціальній відповідальності. Також разом із колегами серед інших рішень підтримали пропозицію проведення фінальної частини Євро-2022 з футзалу серед жінок, де виступатиме і збірна України, у Португалії. Бажаю нашій команді вдалої підготовки до вирішальних матчів турніру!» — сказав після закінчення засідання президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.12.2023 15:03

Офіційно. Виконком УЄФА ухвалив у Гамбурзі кілька важливих рішень

Сьогодні в Гамбурзі Виконавчий комітет УЄФА затвердив систему розподіл...

12.07.2021 21:32

Виконком УЄФА посилює протидію договірним матчам в європейському футболі

Перед фіналом Євро-2020 у Лондоні відбулося засідання Виконкому УЄФА,...

19.04.2021 20:00

Офіційно. УЄФА затвердив новий формат європейських клубних турнірів із сезону-2024/2025

Виконавчий комітет УЄФА, до складу якого входить президент У...

30.03.2021 22:14

31 березня відбудеться засідання Виконавчого комітету УЄФА

Виконком УЄФА, до складу якого входить президент Україн...

Підписатися на новини