Андрій Павелко: «УАФ є потужною командою, однією з найбільш амбіційних у Європі та світі»

9 грудня в Національній опері України вібулася церемонія святкування 30-річчя Української асоціації футболу. Із цієї нагоди до присутніх з урочистою промовою звернувся президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко:

«30-річчя Української асоціації футболу — це свято великої футбольної родини нашої держави, яка всі ці роки розвиває наш улюблений футбол.

Я дуже вдячний кожному з вас — ветеранам, тренерам, футболістам, управлінцям, уболівальникам і нашим закордонним партнерам. Усі президенти асоціації, які зараз присутні на святі, — я вдячний кожному з вас за те, що ви зробили свій внесок у розвиток футболу. Наші легенди, наші регіональні асоціації, які щодня працюють над тим, щоб розвивався наш футбол. Наші клуби, президенти клубів і меценати — усі ті, хто зараз вкладає свою енергію й душу в майбутнє футболу України. Це наше спільне свято, адже для того, щоб у майбутньому мати перемоги наших національних збірних, сьогодні треба кожному працювати над тим, щоб розвивалася інфраструктура, дитячі та юнацькі школи, клуби. Це все дає право сподіватися на майбутні наші перемоги.

Я впевнений, що саме завдяки вам ми не тільки будемо згадувати славну історію, яку ми з гордістю шануємо в Україні, та всі здобутки, які були до цього. Важливо, щоб кожен із вас і ми разом зробили все необхідне, щоб залучити до гри і здорового способу життя мільйони хлопчиків і дівчат, щоб вони займалися улюбленим футболом, і ми бачили, як у нашій країні зростають майбутні нові володарі «Золотого м’яча». Це дуже важливо, бо в Україні дуже талановита молодь, і в нас є дуже амбітні плани для того, щоб залучити до футболу мільйони діточок.

Сьогодні був надзвичайно важливий момент. Дякую Президенту України Володимиру Зеленському, який сьогодні під час зустрічі з президентом УЄФА Александером Чеферіном обговорив із ним плани щодо давньої мрії — будівництва тренувальної бази для наших національних збірних. Це мрія всіх наших футбольних поколінь, вони всі мріяли, щоб у наших юнацьких, молодіжних і національних збірних була своя домівка, де б вони працювали над тим, щоб гідно представляти нашу країну на міжнародній арені.

Я вдячний, тому що саме завдяки таким амбітним планам у нашій країні вперше може бути зведена база для всіх збірних, і це, вважаю, буде наступним кроком до майбутніх перемог наших команд.

Також важливо, аби саме завдяки розвитку інфраструктури, дитячого й юнацького футболу наші клуби повернули Україні перемоги в єврокубках. Важливо, щоб наше покоління дітей і вболівальників побачило, як наші клуби привезуть в Україну кубок Ліги чемпіонів, кубок Ліги Європи. Усі чекають, і я вважаю, що в Україні є для цього достатньо талановитої молоді.

Зокрема, ми чудово пам'ятаємо, як під час Євро-2020 хлопчики чотирьох-дев'яти років у дворі на Троєщині перед своїм матчем співали Гімн України, щиро співали. Це було настільки емоційно, що ми швидко збудували їм майданчик, і зараз вони вже грають на сучасному полі. Упевнений, що завдяки таким патріотичним дітям ми переможемо в усьому.

Ще раз усіх вітаю, я пишаюся, що працюю разом із вами. Ми — потужна команда, ми — надзвичайно амбіційна національна асоціація в Європі й у світі».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини