30 років УАФ. Візит президента УЄФА й зустріч із Володимиром Зеленським

Із нагоди 30-річчя Української асоціації футболу на особисте запрошення президента УАФ Андрія Павелка 8 грудня до Києва прибула делегація УЄФА на чолі з Александером Чеферіном.

У перший день візиту президенти УАФ та УЄФА обговорили порядок денний запланованих зустрічей, а також провели робочу нараду за участі представників Української асоціації футболу.

Фото прес-служби УАФ

9 грудня президент УЄФА Александер Чеферін та президент УАФ Андрій Павелко в Офісі Президента України зустрілися з Володимиром Зеленським.

Серед основних питань, які обговорювалися, були, зокрема, розвиток футболу в Україні, досягнення та плани УАФ. Серед них — проведення в нашій країні змагання під егідою УЄФА.

«Вдячний Главі Держави за його велику увагу до спорту номер один у нашій країні та підтримку ініціативи щодо подачі заявки УАФ на проведення в Україні Суперкубку УЄФА 2024-го або 2025 року, чемпіонату Європи з футболу серед жінок 2025 року. Також обговорили перспективу проведення в Україні чоловічого чемпіонату Європи з пляжного футболу, чемпіонату Європи U-21, чемпіонату Європи U-17, чемпіонату Європи з футзалу, фіналу Ліги конференцій УЄФА», — зазначив Андрій Павелко.

Фото president.gov.ua

Особливу увагу під час зустрічі також приділили й питанням розвитку футбольної інфраструктури. У цьому напрямку за останні кілька років Україні вдалося досягти значного прогресу, який відзначають на рівні УЄФА.

Нові та безпечні міні-майданчики з футболу з’являються сьогодні в найменших населених пунктах нашої країни, а завдяки проєкту «Велике будівництво» активно відновлюються та реконструюються й великі стадіони в містах.

Фото president.gov.ua

Важливим кроком є проєкт зведення Національної навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу в селі Княжичі під Києвом.

Заплановано, що комплекс служитиме тренувальною базою як для національних чоловічих та жіночих збірних, так і для дитячих, юнацьких команд.

Президент УАФ Андрій Павелко подякував Президенту України Володимиру Зеленському за всебічну підтримку цього проєкту.

Крім того, на зустрічі із Главою Держави йшлося й про підтримку, яку УЄФА надає Україні в реалізації програм для дітей-переселенців із тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

«Упевнений, ми будемо й надалі продовжувати співпрацю в цьому напрямку», — зауважив Андрій Павелко.

На завершення зустрічі Президент України вручив Александеру Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

«Це заслужена висока оцінка багаторічної плідної співпраці УЄФА та української футбольної спільноти», — зазначив президент УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини