Ліга чемпіонів. «Шахтар» поступився «Інтеру» і втратив шанси навіть на третє місце в групі

У п’ятому турі групового раунду Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» поступився італійському «Інтеру», пропустивши два голи від Едіна Джеко.

Для продовження боротьби за єврокубкову весну гірникам сьогодні в Мілані потрібна була лише перемога. Ситуацію для віце-чемпіонів України ускладнювала відсутність Ісмаїлі, Алана Патріка й Судакова. Утім, в «Інтеру» також були кадрові проблеми, пов’язані з ушкодженнями де Врея й Санчеса.

Фото uefa.com

Попередні три зустрічі цих команд у Лізі чемпіонів завершилися нульовими нічиїми. І цього разу в першому таймі обійшлося без голів. Італійці прогнозовано володіли ініціативою, а «Шахтар» спирався на гру на контратаках. У перші хвилини можна відзначити удари Барелли над поперечиною та Додо в площину.

Із середини стартової 45-хвилинки пішли небезпечні моменти. Раноккья після кутового пробив поруч зі стійкою, далі Перішич відправив м’яч у ворота «Шахтаря», але арбітри зафіксували офсайд у попередній фазі атаки. Згодом Трубін двічі виручив після ударів Джеко з близької відстані та зреагував на дальній постріл Перішича. Гірники відповіли двома неточними ударами Фернандо, а під кінець тайму знову довелося вступати в гру Трубіну, який тепер уже парирував два удари Мартінеса. Донеччани відповіли дальнім пострілом Педріньо в руки Хандановичу.

Фото uefa.com

По перерві на полі домінували господарі, а оборона «Шахтаря» раз-по-раз давала збій. І якщо гол Мартінеса скасували через фол на Матвієнку, то Джеко потужним пострілом із підбору з лінії штрафного відкрив рахунок, а незабаром оформив дубль ударом головою після флангової подачі Перішича.

Наприкінці зустрічі «Шахтар» міг відіграти один гол, але удар Бондаренка прийшовся повз ворота, а після класної атаки із завершенням від Додо Хандановича виручила стійка. Пізніше Трубін врятував гірників від розгрому, парирувавши удари Сенсі та Раноккьї. У підсумку помаранчево-чорні поступилися вчетверте на груповій стадії та втратили шанси навіть на Лігу Європи.

Фото uefa.com

У складі «Шахтаря» в матчі взяли участь гравці, які викликалися на листопадовий збір національної команди України, — Матвієнко та Степаненко (замінений на 46-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група D

5 тур

«Інтер» (Італія) — «Шахтар» (Україна) — 2:0 (0:0)

Голи: Джеко (61, 67).

«Інтер»: Ханданович (к), Шкриняр, Раноккья, Бастоні, Дарміан (Д’Амброзіо, 78), Барелла (Відаль, 78), Брозович, Чалханоглу (Сенсі, 86), Перішич (Дімарко, 86), Мартінес (Корреа, 68), Джеко.

Запасні: Кордац, Раду, Думфріс, Гальярдіні, Весіно, Коларов.

Тренер: Сімоне Індзагі.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко, Степаненко (к) (Маркос Антоніо, 46), Майкон, Тете (Марлос, 80), Педріньо (Бондаренко, 73), Соломон, Фернандо (Мудрик, 81).

Запасні: Шевченко, Пятов, Кривцов, Конопля, Корнієнко, Сікан, Коноплянка, Бондар.

Тренер: Роберто де Дзербі.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Попереджений: Вітао (49).

24 листопада. Мілан. «Джузеппе Меацца».

«Шериф» (Молдова) — «Реал» (Іспанія) — 0:3 (0:2)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Реал

5

4

0

1

12—3

12

 2.

Інтер

5

3

1

1

8—3

10

 3.

Шериф

5

2

0

3

6—10

6

 4.

Шахтар

5

0

1

4

1—11

1

6 тур

07.12.2021

«Шахтар» (Україна) — «Шериф» (Молдова)

«Реал» (Іспанія) — «Інтер» (Італія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини