УЄФА привітав резолюцію Європарламенту щодо спортивної політики в країнах ЄС

Європейський парламент ухвалив всеосяжну резолюцію щодо спортивної політики ЄС і закликав до дій із захисту спорту на континенті від загрози турнірів, що вносять розкол, на кшталт європейської Суперліги, яка так і не набула чинності. УЄФА підтримує це рішення, повідомив офіційний сайт організації. 

Резолюцію ініціював колишній футболіст збірної Польщі та нинішній депутат Європарламенту Томаш Франковський. Вона була схвалена переважною більшістю депутатів Європарламенту від 27-ми держав-членів ЄС. 

Згідно з резолюцією, Європарламент дотримується чіткої позиції щодо головних загроз, з якими стикається європейський спорт. Його депутати прямо й рішуче засуджують спроби створення турнірів, що вносять розкол і підривають цінності та принципи спорту в Європі, служать лише інтересам вузьких елітних груп та їхнього прибутку.

Європейський парламент чинить опір недавнім пропозиціям проводити чемпіонат світу кожні два роки й закликає спортивні організації поважати наявну частоту проведення великих міжнародних змагань. Він також закликає до модернізації європейської моделі футбольних трансферів, щоб та відповідала особливим потребам, стандартам та завданням.

Президент УЄФА Александер Чеферін прокоментував резолюцію: «Послання Європарламенту від імені громадян ЄС є однозначним: Європа й європейці принципово виступають проти проєктів, що вносять розкол і загрожують цінностям європейського спорту, таких, як європейська Суперліга, що закінчилася провалом. Європейський футбол — це не ринок, покликаний служити лише інтересам еліти та фінансової вигоди. Це європейська історія успіху, яка служить усьому суспільству. Ми продовжимо тісно працювати з ЄС над зміцненням та захистом європейської спортивної моделі футболу».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.12.2023 12:48

Президент України Володимир Зеленський поговорив із президентом УЄФА Александером Чеферіном

Президент УЄФА Александер Чеферін і Президент України Володимир Зеленс...

28.06.2023 21:34

Офіційно. Підсумки червневого засідання Виконавчого комітету УЄФА

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні відбулося засідання виконавчого...

24.06.2023 10:44

УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з приводу протиправних дій терористичної держави

Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території...

06.04.2023 23:56

Збірна Англії стала переможцем першої жіночої Фіналіссіми

У дебютному розіграші жіночого Кубка чемпіонів КОНМЕБОЛ-УЄФА зустрілис...

Підписатися на новини