Ліга чемпіонів. «Динамо» забило свій перший м'яч у турнірі, але поступилося «Баварії»

Чемпіон України зазнав четвертої поразки на груповому етапі та втратив шанси на вихід до плей-офф Ліги чемпіонів.

«Динамо» підійшло до гри на останній сходинці в таблиці та з мінімальними шансами на 1/8 фіналу, тоді як «Баварія» вже забезпечила собі вихід до 16-ки найкращих. Незважаючи на невелику турнірну мотивацію, відсутність цілої групи виконавців через спалах COVID-19 і наявність у розпорядженні Юліана Нагельсманна лише 17-х гравців, мюнхенці зіграли на звично високому рівні.

Фото uefa.com

У першому таймі на хід гри суттєво вплинув перший сніг, який сьогодні випав у Києві. В обох команд виникали невимушені помилки та обрізки, а швидкість контратак помітно знижувалася. Попри це, німці адаптувалися до умов на НСК «Олімпійський», а на 14-й хвилині відкрили рахунок. Після пасу в штрафний м’яч відлетів від Забарного, а Левандовський забив красивим ударом через себе. Поляк відзначився вже в дев’ятому поєдинку Ліги чемпіонів поспіль.

Фото uefa.com

Динамівці непогано вибігали в атаку, проте часто їм бракувало останнього пасу. Однак в одному з епізодів суперники ледь самі не подарували господарям гол: Горецка вибив м’яч з-під ніг Циганкова, Ноєр махнув повз нього, але «Баварію» виручила стійка. Пізніше німецький голкіпер вже зіграв надійно після удару Циганкова з-за меж штрафного. А на 42-й хвилині гості забили вдруге, коли Мюллер пропустив пас Толіссо на Комана, а той розстріляв ворота Бущана. До перерви кіпер «Динамо» виручив після дальнього пострілу Толіссо.

На початку другого тайму Шапаренко з вигідної позиції замість удару у відкритий кут вирішив прострілити. Пізніше спроба Миколи забити зі штрафного виявилася неточною. Згодом німці повернули собі контроль, ударом у площину відзначився Толіссо.

Фото uefa.com

На 70-й хвилині «Динамо» нарешті забило свій перший гол у поточній Лізі чемпіонів: у контратаці Миколенко перевів м’яч праворуч, Циганков віддав у штрафний на Гармаша, і той переграв Ноєра. Невдовзі кияни могли зрівняти рахунок, але удар Сидорчука після подачі Шапаренка з кутового відбив голкіпер, а зіграти на добиванні нікому з господарів не вдалося.

Далі команди обмінялися небезпечними ударами Левандовського й Циганкова поруч зі стійкою. Уже в компенсований час останній після розіграшу стандарту ледь не забив дальнім ударом. І все ж «Баварії» вдалося втримати переможний рахунок та здобути три очки. 

Фото uefa.com

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти, які викликалися на листопадовий збір національної команди України: Бущан, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко (жовта картка), Буяльський, Циганков (гольовий пас), Гармаш (вийшов на заміну на 46-й хвилині, гол), Караваєв (вийшов на заміну на 76-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група E

5 тур

«Динамо» (Україна) — «Баварія» (Німеччина) — 1:2 (0:2)

Голи: Гармаш (70) — Левандовський (14), Коман (42).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 76), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (к), Шапаренко, Циганков, Буяльський, де Пена (Гармаш, 46), Шкурин (Вітіньо, 46).

Запасні: Бойко, Вербич, Шепелєв, Рамірес, Шабанов, Лєднєв, Андрієвський, Кулач, Антюх.

Тренер: Мірча Луческу.

«Баварія»: Ноєр (к), Павар, Куассі (Тілльман, 85), Ернандес (Сарр, 46), Девіс, Горецка, Толіссо, Сане (Річардс, 87), Мюллер, Коман (Марк Рока, 67), Левандовський.

Запасні: Ульрайх, Фрюхтль.

Тренер: Юліан Нагельсманн.

Арбітр: Халіл Мелер (Туреччина).

Попереджені: Шапаренко (32) — Сарр (52).

23 листопада. Київ. НСК «Олімпійський».

«Барселона» (Іспанія) — «Бенфіка» (Португалія) — 0:0

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Баварія

5

5

0

0

19—3

15

 2.

Барселона

5

2

1

2

2—6

7

 3.

Бенфіка

5

1

2

2

5—9

5

 4.

Динамо

5

0

1

4

1—9

1

6 тур

08.12.2021

«Баварія» (Німеччина) — «Барселона» (Іспанія)

«Бенфіка» (Португалія) — «Динамо» (Україна)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини