Руслан Ротань: «Останніми днями реалізації моментів було приділено багато уваги. Сподіваюся, побачимо те, що напрацювали»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань матч із командою Сербії вважає принциповим та ключовим.

Завтра молодіжна збірна України проведе свій черговий двобій у відборі Євро-2023 (U-21) — проти команди Сербії. Напередодні цієї гри головний тренер синьо-жовтих Руслан Ротань розповів про підготовку до поєдинку.

— Руслане Петровичу, завтра в молодіжної збірної України останній цього року і загалом один із найвідповідальніших поєдинків відбірного турніру Євро-2023 (U-21). У якому стані команда підходить до матчу із сербами?

— Справді, гра із сербами буде для збірної України принциповою та ключовою. Сербія — сильний опонент як у командних діях, так і в індивідуальних. Гравці цієї команди добре працюють із м'ячем. Ми дивилися багато їхніх матчів, тому вивчили сильні та слабкі сторони.

Щодо нашої команди, то насамперед потрібно було добре відновитися психологічно після матчу в Північній Македонії. Гра нам давалася, ми повинні були ще в першому таймі закривати питання про переможця, але коли пропустили, десь хвилин 15 приходили до тями. Потім знову почали створювати моменти й були близькі до успіху, але, на жаль, виграти не вдалося.

— Молодіжка в кожному матчі створює достатньо гольових моментів, але голами не дуже тішить. Проблема з нападниками?

— Уся справа в реалізації, цими днями даному аспекту було приділено багато уваги. Сподіваюся, у завтрашньому матчі ми побачимо те, що напрацювали.

— Чи суттєво змінилася в ігровому плані збірна Сербії після першої очної зустрічі у вересні?

— Так. Нині це трохи інша команда, у них змінився головний тренер. Серби почали більше грати вертикально за рахунок довгих передач.

— Ви казали, що це наш головний конкурент у боротьбі за друге місце. Франція — поза конкуренцією?

— Я сказав, що головними претендентами на вихід із групи будуть Франція, Україна та Сербія, а також Північна Македонія, яка поп'є крові у всіх.

— Чи всі в команді здорові?

— На жаль, без травм не обійшлося. У найближчому матчі ми не зможемо розраховувати на Олександра Назаренка та Володимира Бражка.

— «Арена Львів» — фартовий стадіон для головної команди країни. Завтра на матчі буде дозволена присутність уболівальників. Наскільки це важливо для футболістів?

— Підтримка глядачів завжди важлива, а в таких протистояннях — тим паче. Ми будемо раді, якщо вболівальників буде якнайбільше. Молодіжна збірна України намагатиметься не підвести.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини