Збірна України зіграла внічию в товариському матчі з національною командою Болгарії

Напередодні заключного поєдинку групового турніру європейської кваліфікації ЧС-2022 збірна України провела в Одесі спаринг із болгарами.

За п’ять днів до вирішального матчу, проти боснійців, Олександр Петраков виставив цілком бойовий склад синьо-жовтих, наближений до оптимального. Уперше в кар’єрі зі стартових хвилин гру за національну команду розпочав Артем Довбик. На відміну від усіх попередніх поєдинків цієї осені, збірна діяла не в три, а у два центральні захисники, пару яких склали Кривцов та Матвієнко.

Фото Павла Кубанова

Перша ж атака українців мало не принесла успіх. Ярмоленко ввірвався до штрафного болгар та від лицьової закинув м’яч на дальню стійку, де набігав Зінченко, але удар в Олександра не вийшов. За сім хвилин ця двоходівка майже повторилася, але цього разу Зінченко пробивав головою, утім, результат був тим самим. Наступний момент створив також капітан господарів, але й Зубков передачею Ярмоленка належним чином не скористався. Потім Довбик відправив м’яч у сітку воріт суперників після прострілу Тимчика, але зробив це з офсайду.

Болгари не намагалися пресингувати підопічних Петракова, а коли вперше спробували це зробити, відразу ж отримали гостру атаку із завершальним ударом Зінченка, який, на щастя для гостей, був заблокований. Щастило болгарській збірній і надалі, адже синьо-жовті навіть у позиційному нападі без проблем знаходили вільні зони біля воріт суперника й створювали момент за моментом.

Фото Павла Кубанова

Продемонструвавши в першому таймі доволі багатий арсенал напрацювань у нападі, збірна України, попри це, не реалізувала жодного з півтора десятка створених моментів. Болгарська ж команда під час своїх нечисленних атак більше покладалася на індивідуальні дії власних технічних виконавців, але, за великим рахунком, створити щось серйозне біля воріт Бущана не спромоглася. Забили ж гості після відвертого подарунку від збірної України. Після введення м’яча у гру болгарським голкіпером Матвієнко невдало запалив «свічку», а Тимчик не втримав Кірілова. 0:1.

Фото Павла Кубанова

По перерві у складі українців вийшло три нові гравці, у тому числі дебютант — голкіпер Різник. Бомбардування болгарських воріт відновилося з перших же хвилин другого тайму, але з тим самим результатом — Зінченко розрядив гармату у стійку, а Яремчук пробив повз ціль. Коли ж Ярмоленко нарешті забив, удруге в матчі гол було скасовано через положення «поза грою». А на 58-й хвилині розкішний шанс не використав Яремчук, не влучивши у ворота з лінії воротарського.

Навіть коли синьо-жовтим вдавалося пробити в площину, на шляху м’яча ставав болгарський кіпер. І досвідчений Михайлов, і молодий Вуцов, що змінив його по перерві, в Одесі діяли дуже вдало. І гарматний постріл Маліновського здалеку, і удар упритул Ярмоленка болгарський дебютант парирував. Як і ще з десяток інших від українців.

Фото Павла Кубанова

І лише на 79-й хвилині Степаненко зрівняв рахунок, завершивши атаку господарів другим темпом після виносу від болгарських захисників. У підсумку, продемонструвавши ефектну атакувальну гру, збірна України завершила поєдинок із рахунком 1:1, який останнім часом став уже звичним.

Фото Павла Кубанова

Товариський матч національних збірних

Україна — Болгарія — 1:1 (0:1)

Голи: Степаненко (79) — Кірілов (35).

Україна: Бущан (Різник, 46), Тимчик, Матвієнко, Кривцов, Соболь (Коваленко, 68), Зінченко, Сидорчук (Степаненко, 46), Маліновський (Гармаш, 78), Ярмоленко (к), Зубков (Циганков, 61), Довбик (Яремчук, 46).

Запасні: Пятов, Качараба, Корнієнко, Сікан, Буяльський, Караваєв.

Тренер: Олександр Петраков.

Болгарія: Михайлов (к) (Вуцов, 46), Йорданов (Туріцов, 14), А. Христов, Дімітров, Велковський, Р. Цонєв (Чочев, 61), Б. Цонєв (Костадінов, 70), Кірілов, Недєлєв, А. Ілієв (Мінчев, 46), Десподов (Янков, 70).

Запасні: Караджов, Петков, Іванов, Д. Ілієв, Цвєтанов, І. Ілієв.

Тренер: Ясен Петров.

Арбітр: Арда Кардешлер (Туреччина).

Попереджений: Туріцов (24).

11 листопада. Одеса. Стадіон «Чорноморець».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини