Андрій Ярмоленко: «Коли ти вдягаєш футболку національної збірної, товариських ігор немає»

Півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко розповів про підготовку до матчу з Болгарією та свою участь у благодійній акції.

Передігровий день в Одесі синьо-жовті провели за тренуваннями та прогулянками містом. Лідер збірної України Андрій Ярмоленко розповів про важливість поєдинку з Болгарією.

«Усі говорять тільки про Боснію і Герцеговину. Гравці знають, наскільки важливим буде цей матч. Але я багато разів уже казав, що коли ти вдягаєш футболку національної збірної, немає товариських ігор. Я впевнений, що на поєдинок із Болгарією, незважаючи на обмеження, прийде багато вболівальників, багато хто дивитиметься гру по телевізору. Тому ти завжди виходиш на поле й віддаєш за головну команду країни всі сили. Усі розуміють, що через гру з болгарами ми будемо готуватися до Боснії і Герцеговини. Ми будемо викладатися на всі сто. Кожен футболіст хоче грати та доводити тренеру, що він може бути в основному складі.

Чи буду я заспокоювати Бущана перед грою в рідному місті? Жора — такий хлопець, який і сам може заспокоїти будь-якого досвідченого гравця. Ми гуляли Одесою — гарне місто. Бачили Алею зірок. Ми жартували, запитуючи в Бущана, де його зірка. Він сказав, що в майбутньому все буде. Сподіватимемося, що так воно й станеться», — сказав Ярмоленко.

Зазначимо, що Андрій віддав усю свою премію за виступ на Євро-2020 на потреби дитячої клініки «Охматдит». Півзахисник розповів про причини такого рішення:

«Розкажу, як ця думка прийшла до мене. Перед чемпіонатом Європи мене переслідували травми. Я ходив до церкви. Я сказав сам собі, що віддам усі зароблені за турнір гроші на благодійність. Я повідомив про це публічно. Деякі люди скажуть, що такі речі потрібно робити тихо, дехто ж говорить, що, навпаки, потрібно подавати приклад іншим людям, спортсменам. Тому я публічно передав документи на обладнання, яке вже закуплено та буде встановлено в лікарні.

Уболівальники пишуть в Інтернеті, що футболісти заробляють гроші, думають тільки про себе й нікому не допомагають, лише їздять на дорогих авто та відвідують дорогі ресторани. Я ж можу вас запевнити, що майже всі футболісти збірної займаються допомогою. Хтось це робить тихо, хтось — публічно.

Власним прикладом я хотів показати, що ми всі — люди й повинні допомагати один одному. Моя дружина була тільки за, до цієї акції долучився й мій друг Вадим Шаблій. Хочу, щоб це стало прикладом, а ми всі були трішки добрішими й допомагали один одному».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

11.06.2023 12:24

Андрій Ярмоленко: «Сергій Станіславович любить розумний футбол, щоб був баланс між атакою та обороною»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко розповів про під...

Підписатися на новини