Ліга чемпіонів. «Шахтар» відкрив лік забитим м’ячам у турнірі, але програв «Реалу»

Навіть попри розгромну поразку від «Реалу» (0:5) двотижневої давнини гірники зберігали шанси на вихід із групи. Але для цього їм треба було перемагати, а отже, починати нарешті забивати в цій Лізі чемпіонів.

Без травмованих Траоре й Педріньо зробити це було важко, але в «Шахтаря» знайшовся інший голеадор. Загалом донеччани в Мадриді виглядали дуже пристойно. Перший тайм пройшов за більш-менш рівної боротьби, обидва суперники намагалися демонструвати атакувальний футбол та володіли м’ячем приблизно порівну. А за кількістю створених моментів помаранчево-чорні навіть мали деяку перевагу.

У «Реалу» двічі небезпечно пробивав Модрич — обидва удари хорвата прийшлися в площину, але Трубін здійснив два чудові сейви. Забили ж вершкові після відвертого подарунку від хлопців де Дзербі. Гірникам у цьому епізоді дорого коштувало їхнє прагнення дорожити м’ячем та виходити з оборони через дрібний пас. Трубін віддав не зовсім зручну передачу на Марлона, а центрбек не найкращим чином її прийняв. Миттєве перехоплення — й 1:0. Цей гол Бензема став для «Реалу» 1000-м в історії виступів клубу в Кубку/Лізі чемпіонів.

Фото uefa.com

Але й до пропущеного м’яча, і після донеччани наполегливо й ефективно будували власні атаки, які декілька разів завершувалися створеними гольовими моментами. Мудрик, який уперше в Лізі чемпіонів грав зі старту, яскраво діяв попереду завдяки швидкості, дриблінгу, комбінував із партнерами та загрожував воротам, а Фернандо продемонстрував ефективність на позиції центрфорварда. Саме бразильський номінальний хавбек став автором дебютного гола гірників у цій Лізі чемпіонів, зрівнявши рахунок незадовго до перерви. У гольовій комбінації взяли участь Матвієнко, який виконав вертикальну передачу в штрафний майданчик, та Алан Патрік, який скинув м’яч під удар партнеру. Ті самі Фернандо та Алан Патрік мали ще по моменту, причому останній навіть влучив у стійку ще за рахунку 0:0.

Фото uefa.com       

Продовжували гірники шукати щастя в атаці й по перерві, але не встояли перед розіграною як по нотах зразковою комбінацією футболістів Королівського клубу в один дотик. Завершального удару з передачі Вінісіуса Жуніора завдав знову Бензема. За час, що залишався, рахунок міг змінитися в обидва боки. У «Шахтаря» гарно приклався до м’яча Степаненко, який з-за меж штрафного пробив трохи вище поперечини, а після пострілу Судакова сейв записав до активу Куртуа.

У складі віце-чемпіонів України в матчі взяли участь гравці, викликані на листопадовий збір національної команди України, — Матвієнко та Степаненко (замінений на 79-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група D

4 тур

«Реал» (Іспанія) — «Шахтар» (Україна) — 2:1 (1:1)

Голи: Бензема (14, 61) — Фернандо (39).

«Реал»: Куртуа, Карвахаль (Начо, 66), Едер Мілітао, Алаба, Менді, Каземіро, Модрич, Кроос, Лукас Васкес, Вінісіус Жуніор, Бензема (к) (Йович, 79).

Запасні: Лунін, Фуїдіас, Вальєхо, Е. Азар, Асенсіо, Марсело, Іско, Камавінга, Бланко, Гутьєррес.

Тренер: Карло Анчелотті.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко (к) (Судаков, 79), Майкон, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 80), Мудрик (Соломон, 71), Тете (Марлос, 79), Фернандо (Дентиньо, 86).

Запасні: Пятов, Вітао, Кривцов, Бондаренко, Конопля, Корнієнко, Сікан.

Тренер: Роберто де Дзербі.

Арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція).

Попереджені: Менді (39), Каземіро (63).

3 листопада. Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу».

«Шериф» (Молдова) — «Інтер» (Італія) — 1:3 (0:0)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Реал

4

3

0

1

9—3

9

 2.

Інтер

4

2

1

1

6—3

7

 3.

Шериф

4

2

0

2

6—7

6

 4.

Шахтар

4

0

1

3

1—9

1

5 тур

24.11.2021

«Інтер» (Італія) — «Шахтар» (Україна)

19.45

«Шериф» (Молдова) — «Реал» (Іспанія)

22.00

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини