Чернігів прийняв «Відкриті уроки футболу» на сучасному стадіоні «Юність»

Сонячним і теплим жовтневим днем Чернігів на сучасному стадіоні «Юність» прийняв проєкт «Відкриті уроки футболу» Української асоціації футболу та благодійного фонду «Розвиток футболу України». Фестиваль організували Чернігівська обласна асоціація футболу та освітяни Чернігова й області.

Фото УАФ

Також завдяки синергії з проєктом Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation «Так, я можу!» у формат футбольного фестивалю було впроваджено компонент інклюзивних занять.

Фото УАФ

Такими ж світлими, як сам день, усміхненими й задоволеними були 96 хлопчиків і дівчаток — учасників фестивалю зі шкіл Чернігова. Для дотримання протиепідемічних умов вони були розділені й займалися на великому футбольному полі в окремих малих групах. Слід відзначити, що серед дітей було не менше половини дівчаток, а також займалися діти з особливими освітніми потребами.

Фото УАФ

Урочисто відкрили фестиваль голова Чернігівської обласної асоціації футболу Геннадій Прокопович, його перший заступник, регіональний координатор проєкту Анатолій Свистун, заступниця начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Олена Соронович та заступниця начальника Управління освіти і науки Чернігівської міської ради Олена Горна.

Фото УАФ

Під керівництвом своїх наставників-волонтерів, учителів і тренерів, а також молодих лідерів — вихованців СДЮШОР із футболу «Юність», чернігівські школярі з великим азартом брали участь в іграх на кожній футбольній станції. Хлопчики й дівчатка вчилися володіти м’ячем, виконувати з ним різні футбольні вправи, влучно бити по воротах. Вони виконували вправи на координацію, спритність, спілкування й об’єднання, інтелектуальні завдання, наприклад, визначаючи корисні і шкідливі для здоров’я звички. Із цікавістю спілкувалися діти з працівниками поліції ювенальної превенції.

Фото УАФ

Не залишилися учасники й без подарунків — екіпіровки та інвентарю від Української асоціації футболу та Чернігівської обласної асоціації футболу.

Фото УАФ

Також слід додати, що за інноваційним досвідом проведення такого футбольного фестивалю до Чернігова завітали і вчителі з області, які виявили велику зацікавленість в організації подібних заходів у своїх громадах.

Фото УАФ

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини