«Відкриті уроки футболу» у Шполі на Черкащині

У Шполі на місцевому стадіоні відбувся шкільний фестиваль «Відкриті уроки футболу».

Організаторами цього проєкту стали Українська асоціація футболу, благодійний фонд «Розвиток футболу України», Черкаська обласна асоціація футболу та громада Шполи, а учасниками веселого футбольного свята — учні чотирьох закладів середньої освіти м. Шпола.

Фото УАФ

Також завдяки синергії з проєктом Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation «Так, я можу!» у формат футбольного фестивалю було впроваджено компонент інклюзивних занять.

Фото УАФ

Перед початком фестивалю учасників привітали представник міської ради Оксана Хапатько, заступник голови Черкаської обласної асоціації футболу Петро Євич, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Антоніна Саприкіна, а також національний координатор соціальних проєктів від УАФ Євгеній Столітенко. 

Фестиваль розпочався з веселої розминки, яку провела тренер Оксана Приблуда.

Фото УАФ

У подальшому діти проходили 12 спортивних станцій, під час чого виконували цікаві вправи, брали участь в іграх, інтелектуальних конкурсах, спілкувалися з психологами та працівниками Національної поліції.

Фото УАФ

Заступник голови ЧОАФ Петро Євич відзначив: «Як приємно дивитися в обличчя дітей, з яким азартом вони виконують вправи, показані їм тренерами, опановуючи технічні прийоми! Важливо також, що серед учасників багато дівчаток та дітей із сімей переселенців із зони АТО. Такі заходи дуже важливі з точку зору популяризації футболу та залучення дітей до занять спортом, і вони мають проводитися якомога частіше».

Після завершення фестивалю кожен учасник, а їх було понад 100, отримав пам’ятний подарунок у вигляді футболки з логотипом проєкту та гарний настрій, а шкільні заклади освіти — комплекти футбольних м’ячів та інвентар, необхідний для занять футболом.

Фото УАФ

Організатори висловили вдячність місцевим волонтерам та їхньому лідеру Віталію Гончаренку, представникам Шполянської ОТГ та керівництву футбольного клубу «ЛНЗ» за надання допомоги в проведенні фестивалю.

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання.

Фото УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини