Футболіст збірної України Ігор Харатін зіграв із лідером гурту ТНМК у FIFA 22

У понеділок, 11 жовтня, в ексклюзивній локації, у музейно-icторичному комплексі партнера національної збірної команди України, «Львiварнi», відбувся виставковий матч зірок у FIFA 22.

Подія виявилася приуроченою до появи збірної України в новій версії гри відомого на весь світ футбольного симулятора FIFA 22 від компанії EA Sports.

У заході взяли участь перший віце-президент Української асоціації футболу Анатолій Демяненко, перший віце-президент Української асоціації електронного футболу Денис Давидов, виконувач обов’язків головного тренера збірної України Олександр Петраков, гравці національної команди Роман Яремчук та Ігор Харатін, а також лідер гурту ТНМК Олександр «Фоззі» Сидоренко.

Фото Павла Кубанова

Денис Давидов згадав про особливі труднощі в процесі перемовин УАЕФ з EA Sports стосовно цього питання й подякував президенту УАФ, члену Виконкому УЄФА Андрію Павелку за особисту участь у його вирішенні: «Україна у FIFA — це було важко. Ми зробили все можливе, щоб отримати це право. І тепер кожен може зіграти за збірну України у FIFA. Більше того, у грі навіть є актуальна ігрова форма збірної з мапою України та гаслом «Слава Україні!».

«Це прекрасно, що тепер збірна України є у FIFA 22, адже багато дітей грають у цю гру. Це дуже здорово для популяризації футболу», — висловив свою думку перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко, який був почесним гостем чемпіонату Європи з кіберфутболу в PES, що проходив наприкінці літа в Кривому Розі.

Фото Павла Кубанова

«У деяких батьків є діти, які грають, а у деяких дітей є батьки, які грають у FIFA. Коли було більше часу, й українські клуби змагалися з кимось в єврокубках, я грав проти цих команд у FIFA і швиденько запам’ятовував усю інформацію про суперників. Тепер, якщо буде час, із задоволенням гратиму у FIFA за збірну України», — розповів під час заходу про захопленість кіберфутболом Олександр «Фоззі» Сидоренко.

Із задоволенням в електронний футбол грають і реальні футболісти, які розповіли про свій досвід у FIFA.

«Це дійсно класна гра — ти відволікаєшся від проблем, створюєш команду мрії, пробуєш виграти Лігу чемпіонів, граєш онлайн проти інших людей, продаєш себе в «Реал» (сміється). Багато дітей живуть цією грою, очікують виходу кожного нового сезону. Особисто мені ця гра «заходить»! Буду радий, якщо вболівальники гратимуть за нашу збірну у FIFA й отримуватимуть від цього задоволення», — зізнався нападник синьо-жовтих Роман Яремчук.

Фото Павла Кубанова

«Дуже круто, що тепер у FIFA є наша збірна. У вільній час можна сісти й трішки пограти в улюблену гру. Це новий досвід, нова інформація про команду та гравців. До цього я трохи грав у FIFA 21, тепер спробую FIFA 22», — додав півзахисник головної команди країни Ігор Харатін.

Саме Ігор Харатін та Олександр «Фоззі» Сидоренко й зійшлися між собою в товариському кіберфутбольному матчі у FIFA 22. Поєдинок складався з двох таймів по п'ять хвилин, обидва учасники грали українськими збірними (Харатін — за синіх, а Сидоренко — за жовтих), обравши індивідуальні склади та тактичні схеми.

Фото Павла Кубанова

Виставкова гра, за перебігом якої із задоволенням спостерігали Анатолій Демяненко, Олександр Петраков та Роман Яремчук, завершилася впевненою перемогою футболіста синьо-жовтих. Збірна України Ігоря Харатіна забила українській команді Олександра «Фоззі» Сидоренка чотири сухі голи — дублем відзначився Микола Шапаренко, а ще по одному м’ячу провели Руслан Маліновський та Віктор Циганков.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.10.2021 11:00

«Легія» Ігоря Харатіна програла четвертий матч поспіль у чемпіонаті Польщі

У 12-му турі чемпіонату Польщі «Легія» півзахисника збірно...

11.10.2021 13:33

Ігор Харатін: «Із нетерпінням чекаємо завтрашнього матчу, розраховуємо на чудову атмосферу»

Разом з Олександром Петраковим участь у прес-конференції, що відбулася...

03.10.2021 21:52

Ігор Харатін відіграв тайм за «Легію» в матчі чемпіонату Польщі

У рамках 10-го туру чемпіонату Польщі «Легія» півзахисника...

26.09.2021 11:00

М’яча Ігоря Харатіна його «Легії» не вистачило навіть для нічиєї в чемпіонаті Польщі

У 9-му турі чемпіонату Польщі «Легія» півзахисника націона...

Підписатися на новини