Олег Шайтанов: «Програму тренувань ми підкоригуємо, зважаючи на інформацію, яку отримаємо в Португалії»

Жіноча збірна України з футзалу в рамках підготовки до матчів основного раунду Євро-2022 проводить навчально-тренувальний збір у Броварах.

Головний тренер синьо-жовтих Олег Шайтанов розповів прес-службі Асоціації футзалу України про підготовку колективу до товариських поєдинків із Португалією та основного раунду європейської першості.

Олеже Миколайовичу, які головні завдання стоять перед командою на НТЗ у Броварах?

— Збори будуть доволі короткими. Тренуватимемося, розбиратимемо майбутнього суперника, який є однією з найкращих команд Європи. Це все складові нашої підготовки до матчів основного раунду.

— Головна мета на контрольні поєдинки з віце-чемпіоном Європи напередодні матчів основного раунду Євро-2022?

— Мета полягає в тому, щоб отримати інформацію з різних аспектів. По-перше, треба зрозуміти, в якому стані знаходиться команда загалом та окремо оцінити індивідуальні можливості футзалісток на цей момент. По-друге, саме під час гри з командами найвищого рівня можна виявити недоліки, які потрібно буде виправити.

— Чому на матчі з Португалією викликана менша кількість гравців, ніж зазвичай?

— Заявка на офіційні поєдинки у Львові складатиметься з 12-х осіб. На перші збори було викликано 11 дівчат. Уже в місті Лева до нас приєднаються Юлія Форсюк та Ксенія Гриценко. Мені б хотілося, аби збірниці були більше сконцентровані саме на відповідальних матчах, а не на думках щодо потрапляння до складу. Однак один гравець усе ж залишиться поза основною заявкою.

— Серед викликаних раніше на збір через травми не приїхали Костюк і Титова. Поєдинки основного раунду також відбудуться без них?

— На жаль, так. До матчів основного раунду вони відновитися не встигнуть. Останніми днями ми довикликали досвідчених гравців, які мають за плечима багато матчів за національну команду, — Кліпаченко та Кирильчук.

— Із чого складатиметься підготовка збірної до основного раунду після повернення з Португалії?

— П'ять днів, вісім тренувань, три теоретичних заняття. Програму деяких тренувань ми трохи підкоригуємо, зважаючи на інформацію, яку отримаємо в Португалії.

— Останній масштабний турнір за участі нашої команди відбувався саме у Львові. Чого очікуєте від місцевих уболівальників уже на матчах основного раунду?

— Ми пам’ятаємо підтримку, яку мали в Черкасах на минулих відбірних поєдинках. Команда відчувала шалену підтримку у Львові на Lviv Freedom Cup. Потрібна нам підтримка рідних уболівальників і цьогоріч. Тож хотів би запросити львів’ян та гостей міста підтримати збірну України на «Боско-Арені» з 21-го по 24 жовтня.

Нагадаємо, спаринги України з Португалією відбудуться 13-го та 14 жовтня в місті Ріу-Майор.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.05.2024 15:31

ЧС-2025 із футзалу серед жінок: збірна України дізналася суперників в основному раунді відбору

Сьогодні, 30 травня відбулося жеребкування основного раунду європейськ...

30.05.2024 09:00

ЧС-2025 із футзалу серед жінок: сьогодні визначаться суперники збірної України в основному раунді відбору

Сьогодні, 30 травня відбудеться жеребкування основного раунду європейс...

16.05.2024 12:00

ЧС-2025 із футзалу серед жінок. Фінальний турнір приймуть Філіппіни, суперники України визначаться 30 травня

Господарем першого чемпіонату світу з футзалу серед жінок 2025 року бу...

07.05.2024 14:00

Чоловіча та жіноча збірні України з футзалу посідають 12-те місце в рейтингу ФІФА

ФІФА оприлюднила перший рейтинг національних збірних із футзалу. Так,...

Підписатися на новини