На новому майданчику відбувся зірковий майстер-клас для юних гравців київського жилмасиву Троєщина

У Києві на футбольному майданчику по вул. Закревського, 35а пройшов футбольний майстер-клас для дітей за участю відомого в минулому футболіста, капітана збірної України серед ветеранів Владислава Ващука.

Саме цей столичний майданчик влітку став місцем гордості за дітей, які, перш ніж грати у футбол, беручи приклад із гравців національної збірної, яка в той час виступала на Євро-2020, виконали Гімн України. Відео з маленькими патріотами захопило вітчизняні соцмережі, а 24 серпня на місці старого майданчика президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко відкрив нову футбольну галявину зі штучним покриттям найкращої європейської якості.

Фото Володимира Раснера

Футбольний майстер-клас, організований УАФ, зібрав на нещодавно збудованому майданчику на Троєщині 18 дітей, які отримали змогу потренуватися разом із зірковим у минулому гравцем київського «Динамо» та збірної України.

Зі спільної ініціативи УАФ та Деснянської районної державної адміністрації в місті Києві в цій локації планується відкриття секції, щоб діти могли робити перші кроки у футболі та регулярно займатися улюбленою грою.

Фото Володимира Раснера

За словами першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка, цей та інші подібні нові майданчики мають усі умови для того, щоб стати свого роду центрами дворового футболу й у Києві, і в інших містах України. «Те, що футбольна інфраструктура нашої столиці й держави загалом розвивається, дуже важливо для виховання юних футбольних талантів. Усі видатні гравці починали своє знайомство з футболом саме з таких дворових майданчиків, тому важливо створити умови для того, щоб перше знайомство з футболом для тисяч дітлахів було комфортним та безпечним. У перспективі ми плануємо проводити на таких майданчиках чемпіонати з дворового футболу», — розповів Вадим Костюченко.

Фото Володимира Раснера

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.07.2020 12:05

Зірки українського футболу розіграли Kyiv Football Cup-2020

У Києві завершився традиційний, уже четвертий за ліком, престижний фут...

04.06.2019 14:30

Два дитячі будинки-інтернати представлятимуть Україну на міжнародному турнірі Seni Cup у Польщі

У Києві відбувся турнір Міжнародної футбольної ліги серед вихованців п...

27.07.2018 14:19

Випускний матч у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

Учора, 26 липня, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатиз...

Підписатися на новини