Діти Каховського району зустрілися на «Відкритих уроках футболу» з Анатолієм Демяненком

Проєкт «Відкриті уроки футболу» Української асоціації футболу та благодійного фонду «Розвиток футболу України» на Херсонщині був ініційований восени цього року асоціаціями футболу АР Крим і Херсонської області та охопив у Каховському районі одразу два селища — Велика Лепетиха й Горностаївка.

Фото УАФ

На футбольних полях, що були розділені на сектори, на дітей чекали різноманітні вправи з футбольними м’ячами, веселі естафети, ігри на точність, швидкість, координацію тощо. Серед інших були також і майданчики психолога, здорового способу життя, інклюзивний майданчик. Так, завдяки синергії з проєктом міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation «Так, я можу!» впроваджуватимуться інклюзивні заняття та в подальшому регулярні інклюзивні секції з футболу.

Фото УАФ

Цей фестиваль ще раз довів, що футбол відкритий для всіх незалежно від здібностей, для хлопчиків і дівчаток. На нього також були запрошені діти-ТПО з Криму, діти учасників АТО, діти із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Каховці виконали головну мету проєкту — здружити всіх дітей між собою. І всі діти, які взяли участь, відчули себе цими днями справжніми чемпіонами.

Фото УАФ

Перед початком заходів діти й волонтери були в захваті від зустрічі з легендою футболу, першим віце-президентом Української асоціації футболу Анатолієм Демяненком. Також їх привітали голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, виконавчий директор Херсонської обласної асоціації футболу Олексій Кручер.

Фото УАФ

Сергій Козир наголосив, що такі уроки футболу дуже важливі для дітей, особливо школярів. Адже в цьому віці в дітей формуються всі звички та навички. І дуже важливо, щоб вони обрали здоровий спосіб життя та захопилися спортом.

Анатолій Демяненко передав вітання від президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та побажав, щоб таких чудових заходів на Херсонщині було якомога більше.

У свою чергу Олексій Кручер запросив гостей виконати свою почесну місію — вручити нові футбольні м’ячі представникам місцевих шкіл.

Фото УАФ

Крім того, увесь інвентар, який був використаний для проведення заходів, залишається місцевим школам для подальших занять, кожна дитина також отримала футболку з лого проєкту, а кожен волонтер — спортивний костюм.

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини