Пілотний проєкт УАФ «УЄФА Grow Participation» увійшов у шорт-лист премії UEFA Grow Awards 2021

Проєкт зі стратегічного розвитку футболу в регіонах Grow Participation, що УАФ разом із пілотними регіональними асоціаціями з Дніпропетровської, Івано-Франківської та Київської областей реалізовувала протягом 2019—2021 років, потрапив до списку претендентів на цьогорічну відзнаку УЄФА Grow Awards з-поміж 150-ти проєктів, поданих 43-ма національними асоціаціями Європи, і позмагається за звання найкращого проєкту в напрямі роботи зі стейкхолдерами.

Пілотний проєкт «УЄФА Grow Participation» став першою комплексною ініціативою зі стратегічного й сталого розвитку футболу на регіональному рівні за рахунок розробки й впровадження нових ініціатив та рішень, що сприяли розширенню у пілотних областях кількості гравців — як хлопців, так і дівчат, як дітей, так і дорослих найширшого вікового спектру — та формуванню культури реєстрації гравців масового футболу (які залучені до гри на регулярній основі, понад 10 разів на рік).

Фото УАФ

Паралельно із цим постійно проводилося навчання та унікальна інтеграція в міжнародний досвід регіональних футбольних менеджерів через низку міжнародних семінарів та вебінарів за участю представників УЄФА, національних та регіональних асоціацій країн Європи, УАФ, міжнародних організацій та центральних і місцевих органів виконавчої влади і самоврядування. Підсилювався вплив та формувалися партнерські мережі обласних асоціацій футболу в їхніх регіонах. Окремими компонентами були дослідження ландшафту й перспектив розвитку системи аматорських футбольних клубів та формування на базі них футбольних осередків громад.

Фото УАФ

Уперше ініціювали визначення масового футболу як повноправного соціального явища, що має економічну та соціальну цінність, а також є одним з інструментів досягнення Глобальних цілей сталого розвитку ООН. Залучили до просування основних меседжів проєкту — «Футбол для всіх» та «Футбол — більше, ніж просто гра» — легенд українського футболу та нинішних топових гравців та гравчинь національних збірних команд України в кампанії #ОбирайФутбол, #UAFGrow. Усі підходи, що застосовувалися, базувалися на останніх тенденціях європейського футбольного менеджменту, цінностях і принципах УЄФА та передовому сучасному баченні, сформованому на основі досліджень та успішних кейсів із країн Європи. Напрацювання проєкту за його підсумками визнані успішними для подальшого впровадження на національному рівні з рештою регіональних асоціацій футболу.

Фото УАФ

Досвід реалізації пілотного проєкту Grow Participation фахівці УАФ представили як усім регіональним асоціаціям України та іншим стейкхолдерам національного рівня, так і поділилися ним з міжнародною спільнотою, зокрема, на нещодавньому Саміті УЄФА Grow для ряду національних асоціацій УЄФА, що мав місце на початку вересня 2021 року в Молдові.

Премія Grow Awards покликана відзначати найпотужніші інноваційні рішення для розвитку футболу, розроблені та реалізовані національними асоціаціями за певними категоріями. Успішні проєкти охоплюють різні креативні ініціативи, які дозволили залучити до футболу ще більшу аудиторію (як безпосередньо до гри, так і до глядацької аудиторії чи партнерства), а також ідеї посилення та покращення самих національних асоціацій чи інших стейкхолдерів. Головна мета — не лише виявити лідерів напрямів, а й ще раз забезпечити інтенсивний обмін успішними практиками та ідеями між національними асоціаціями Європи, адже сучасний світ потребує всебічного динамічного зростання, і футбольна сфера — не виняток.

Фото УАФ

2021 року до розгляду приймалися проєкти, завдяки яким вдалося досягти розвитку бренду національної асоціації, спонсорства, комунікаційних кампаній, ініціатив в умовах карантину, роботи з даними, залучення вболівальників, організаційного посилення, підтримки стейкхолдерів.

Оголошення переможців UEFA Grow Awards 2021 відбудеться 3 грудня поточного року.

У такому форматі Grow Awards була започаткована УЄФА 2018 року й визначала переможців серед 106-ти проєктів від 44-х національних асоціацій. До речі, на першій церемонії 2018 року УАФ отримала спеціальну відзнаку журі за соціальний проєкт «Грай у гостях, грай скрізь» (Play away, play everywhere).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.02.2021 13:00

Проєкт UEFA Grow в Україні: європейські асоціації та клуби поділилися досвідом щодо розвитку місцевих ФК

Національна асоціація сильна настільки, наскільки потужні її регіональ...

03.11.2020 14:04

Візьми участь в опитуванні про цінність футболу в Україні та виграй м’яч від УЄФА!

Українська асоціація футболу за підтримки УЄФА проводить дослідження п...

17.09.2020 12:08

В Івано-Франківську відбулося засідання регіонального офісу УЄФА GROW

14 вересня в конференц-залі «Фонтуш Бутік Готелю», що в&nb...

30.07.2020 18:38

УЄФА GROW: поповнення української футбольної родини

Перший рік реалізації пілотного проекту УЄФА Grow, що спільно вті...

Підписатися на новини