Вінницька область показала клас на «Відкритих уроках футболу»

Вінницька область традиційно виявилася на висоті в реалізації соціального проєкту Української асоціації футболу та благодійного фонду «Розвиток футболу України» «Відкриті уроки футболу».

Цього разу проєкт прийняли Муровані Курилівці, а організаторами виступили Вінницька обласна асоціація футболу та місцева громада, зробивши для дітей одне з найяскравіших футбольних свят серед усіх регіонів України.

Фото УАФ

Також була задіяна синергія з проєктом «Так, я можу!» міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation у впровадженні інклюзивних занять та співпраці з місцевими громадами щодо організації регулярних інклюзивних секцій з футболу. Серед учасників футбольного дійства займалася частина дітей з особливими освітніми потребами, які після завершення занять змогли назвати себе чемпіонами на рівні з усіма учнями.

Фото УАФ

А відкрили фестиваль чемпіонів національний координатор проєкту від УАФ Євгеній Столітенко та регіональний координатор від Вінницької обласної асоціації футболу Олександр Сидорук. Місцевих волонтерів організували їхні лідери — начальник відділу фізичної культури і спорту Володимир Жук та директор ДЮСШ Анатолій Ціона. Волонтерами виступили не лише вчителі й тренери, але й місцеві поліцейські та пожежники.

Фото УАФ

Більшість дітей, що із задоволенням взяли участь у заході, після завершення фестивалю виявила бажання займатися футболом у подальшому на регулярній основі, причому як хлопці, так і дівчата.

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини