Сергій Сапронов: «У Таллінні збірна України була сильна передусім командою»

Дівоча збірна України WU-17 провела поєдинки групового турніру Ліги В Євро-2022, який проходив у Таллінні (Естонія), на одному диханні. Наші дівчата здобули право підвищитися в класі, перемігши команди Північної Македонії (3:0), Молдови (7:0) та Естонії (1:0). 

— Я дуже задоволений, що мої підопічні впоралися з поставленим завданням, — сказав головний тренер дівочої збірної України Сергій Сапронов офіційному сайту УАФ. — У Таллінні ми були сильні передусім командою.

— Сили учасниць групи, що змагалися в столиці Естонії, виявилися нерівними. Якщо брати до уваги результати матчів, то футболістки Молдови та Північної Македонії значно поступалися в рівні підготовки українкам та естонкам…

— Знаєте, з мого боку було б некоректно висловлюватися про причини невдач цих збірних. Хоча заради справедливості слід сказати, що молдованки виступали в послабленому складі через спалах вірусу в цій команді.

Нам стало в пригоді те, що в поєдинках із цими збірними ми мали змогу перевірити більшість із тих гравців, що були в заявці, аби визначитися з тим, хто вийде у старті у вирішальному матчі з господарками.

— Оскільки до очного протистояння в естонок було краще співвідношення забитих і пропущених мячів, українкам, аби пробитися до Ліги А, треба було обовязково перемагати. Якою інформацією про господарок ви володіли?

— У нашому розпорядженні були відеозаписи їхніх поєдинків із молдованками та македонками. Команда — фізично міцна, вправно діяла під час розіграшу стандартних положень. Ось чому важливо було високо пресингувати, перекривати фланги й не порушувати правила на своїй половині поля, а також вдало діяти на підборах.

— Як проходив вирішальний поєдинок?

— На головній спортивній споруді країни, A le Coq Arena, було доволі багато вболівальників. І в нас була своя група підтримки — представники української діаспори в Естонії.

Віддам належне підопічним, вони доклали зусиль, аби виконати тренерські настанови. Перед самою перервою після того, як господарки відбили м’яч від своїх володінь, його підхопила наш капітан Мирослава Невар і після сольного проходу влучила в дев’ятку! Цей гол виявився переможним, більше того, у другому таймі ми були ближчими до того, аби відзначитися вдруге, ніж господарки до того, аби врятуватися від поразки.

Ми дуже задоволені поїздкою до Таллінна, була нагода переконатися, яке це красиве місто, особливо його стара частина. А багатьом нашим дівчатам взагалі вперше довелося подорожувати літаком, отже, вражень було багато…

— Що далі?

— У листопаді пройде жеребкування, і ми дізнаємося імена суперниць уже у груповому турнірі Ліги А. Тоді й сплануємо, де й коли готуватимемося до нових випробувань. Відразу після повернення з Естонії я вирушив до Умані, де проходить фінальна частина першості України серед 16-річних футболісток. Сподіваюся знайти кількох потенційних кандидаток до збірної, адже нам потрібно підсилюватися стопером, нападником і фланговими півзахисниками. У Лізі А рівень підготовки учасників значно вищий, але дуже кортить надовго закріпитися серед найкращих.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.05.2022 11:05

Дівоча збірна Німеччини WU-17 стала чемпіоном Європи 2022 року

У фіналі Євро-2022 (WU-17) дівоча збірна Німеччини в серії пеналь...

06.04.2022 13:04

WU-17: дівоча збірна України не зіграє у другому раунді відбору Євро-2022

Другий раунд відбору чемпіонату Європи-2021/2022 відбудеться без участ...

05.04.2022 20:41

WU-17: відбулося жеребкування фінального турніру Євро-2022 серед дівочих збірних

Сьогодні, 5 квітня в боснійському Сараєві відбулося жеребкування фінал...

02.02.2022 17:25

WU-17: визначився календар матчів дівочої збірної України в Лізі А другого раунду відбору Євро-2022

Дівоча збірна України WU-17 дізналася дати поєдинків своєї групи в Ліз...

Підписатися на новини