Володимир Єзерський: «Зробимо все можливе, щоб виконати завдання у кваліфікації Євро-2022»

6 жовтня юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження) матчем проти команди Мальти стартує у кваліфікаційному раунді Євро-2022 (U-19).

Про те, з яким багажем синьо-жовті підходять до цих змагань, в. о. головного тренера юнацької збірної України (U-19) Володимир Єзерський розповів офіційному сайту УАФ. 

— Володимире Івановичу, наскільки складно підготувати команду до офіційних матчів за кілька днів?

— Насамперед я хочу сказати слова подяки керівництву УАФ за те, що мені довірили виконувати обов'язки наставника збірної U-19. А що стосується вашого питання, то нам хотілося почати збір 1 жовтня, і для цього були можливості. Однак з огляду на щільний графік матчів юнацьких команд (це стосується «Динамо» й «Шахтаря») у повному складі нам вдалося зібратися тільки вранці 3-го числа. 4-го був непростий переліт, у вівторок на нас очікує передігрове тренування й 6-го в обід — перша гра.

Шкода, що через дефіцит часу повноцінної підготовки в нас не вийшло. Надто що в такому складі ми зібралися вперше. До того ж у деяких хлопців після клубних поєдинків є ушкодження, і їх потрібно поставити на ноги.

— На цей збір приїхали всі футболісти, яких ви хотіли бачити?

— У мене поки що йде знайомство з командою, тому здебільшого я орієнтувався на тих хлопців, які й раніше виступали за цю збірну. 

— Суперників у кваліфікації вже встигли вивчити?

— Найменше інформації щодо нашого першого опонента — збірної Мальти. Знаю, що там вертикаль збірних вибудовують італійці. Поточного року вони двічі збиралися на внутрішні НТЗ. І, до речі, на Мальті був перенесений останній тур чемпіонату, щоб усі збірні краще підготувалися до своїх матчів.

Збірна Фінляндії збереться всьоме за останній рік. Вона вже встигла провести два товариські поєдинки зі шведами. Наскільки мені відомо, фіни працюють уже тиждень, причому останніми днями — у Польщі. У збірної Фінляндії сім гравців виступають у місцевому вищому дивізіоні, також є представники чемпіонатів Англії, Німеччини та Данії.

А що стосується господарів змагань, то поляки поточного року вже провели кілька спарингів. Вони також уже близько тижня готуються до майбутнього турніру.

Фаворитами кваліфікаційного раунду я вважаю збірні Фінляндії та Польщі. Однак Україна зробить усе можливе, щоб посісти одне з двох перших місць, які дають можливість пробитися в еліт-раунд Євро. Я вдячний усім клубам, які делегували своїх футболістів до цієї збірної України. Ми зробимо все можливе, щоб досягти головної мети.

Склад юнацької збірної України (U-19)

Воротарі: Павло Ісенко («Ворскла» Полтава), Денис Твардовський («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Андрій Булеза, Едуард Козік, Мар'ян Фаріна (усі — «Шахтар» Донецьк), Марк Мампассі, Данило Удод (обидва — «Маріуполь»), Навін Малиш («Динамо» Київ).

Півзахисники: Данііл Хрипчук («Ворскла» Полтава), Артур Микитишин, Михайло Хромей, Олег Очеретько, Денис Шостак (усі — «Маріуполь»), Олександр Яцик, Назар Волошин (обидва — «Динамо» Київ), Іван Лосенко («Шахтар» Донецьк), Руслан Непейпієв («Рух» Львів), Єгор Ярмолюк («Дніпро-1» Дніпро).

Нападники: Ігор Горбач («Динамо» Київ), Єгор Гунічев («Краматорськ»).

Нагадаємо, у кваліфікаційному раунді Євро-2022 (U-19) юнацька збірна України зіграє з Мальтою (6 жовтня), Фінляндією (9 жовтня) та Польщею (12 жовтня). Згідно з регламентом, володарі двох перших місць у квартетах цього раунду та найкраща збірна серед тих, що посядуть треті місця за результатами матчів із першими та другими командами, приєднаються до Португалії в еліт-раунді кваліфікації. Там виступатимуть 28 збірних, розбитих на сім груп, переможці яких на Євро-2022 складуть компанію Словаччині.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2023 16:41

Володимир Єзерський: «Спаринги проводитимемо проти команд, в яких також є потенційні гравці нашої збірної»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Володимир Єзерський упев...

18.05.2023 17:00

Володимир Єзерський: «Вважаю, що збірна України гідно виступила на Турнірі розвитку УЄФА»

Юнацька збірна України U-16 (футболісти не старші 2007 року народ...

25.12.2022 14:01

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-19/20

Володимир Єзерський і його тренерський штаб ледь не влаштували диво в...

14.12.2022 14:00

Володимир Єзерський: «У нас суперники у кваліфікації такого рівня, як буває в елітному раунді відбору»

Головний тренер юнацької збірної України U-16 Володимир Єзерський прок...

Підписатися на новини