Віталій Одегов: «На початку листопада юнацька збірна України вирушить до Португалії»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов підбив підсумки останнього навчально-тренувального збору у Броварах.

У рамках підготовки до основного раунду відбору Євро-2022 24—27 вересня синьо-жовті проводили НТЗ у Броварах. Після його завершення головний тренер команди Віталій Одегов дав коментар прес-службі Асоціації футзалу України.

— Віталію Олексійовичу, як оціните збір, який команда провела у Броварах?

— Був проведений невеличкий тренувальний цикл, підсумком якого став поєдинок із командою «Sky Up». Ми сформулювали завдання щодо відпрацювання певних компонентів гри. Його виконанням я лишився задоволений.

У порівнянні з турніром «Futsal Week» склад команди дещо змінився. Кого не зуміли викликати на цей збір через різні аспекти?

— Через задіяність у НФК «Ураган» не приїхав Микола Гуйван, який є капітаном та основним воротарем команди. Також травмовані Андрій Британ та Микола Хом’як з «Урагана-2-КФВ».

На цьому зборі у складі команди дебютували Артем Щур та Юрій Яремчук. Як оціните їхні дії?

— Артема ми вже кілька разів планували викликати, але травми й хвороби не давали нам можливості краще познайомитися з ним. Цього разу все вдалося. За підсумками досить нетривалого збору й участі у всього одному поєдинку новачку завжди складно повністю проявити свої можливості. Однак можу сказати, що потенціал для боротьби за місце у збірній він має. Щодо Юрія Яремчука, то це дуже молодий хлопець 2005 року народження. Він нам допоміг закрити воротарську позицію на цьому зборі. Юрія ми розглядаємо в якості кандидата до збірної U-17. До збірної U-19 він фізично готовий, але з психологічної та моральної точок зору — поки що ні.

Зараз хлопці отримують все більше ігрових хвилин в елітному дивізіоні. Очевидно, що вас як тренера це не може не тішити.

— Звичайно, гравці, які мають не лише тренувальний, а й ігровий час — отримують безцінний досвід матчів у найвищому дивізіоні. Ігрова практика футзалістів у Parimatch Екстра-лізі є надважливою для загальної якості гри збірної.

Під час зборів у Броварах поєдинки зі столичними аматорськими командами стали чимось буденним, зважаючи на ситуацію з коронавірусом? Цього разу юнацькій збірній вдалося здолати «Sky Up», і якщо аналізувати ці протистояння загалом, то перевага в них саме на боці молодих футзалістів.

— Відповідь на це запитання випливає з минулого. Гравці нашої команди перебувають на досить непоганому рівні та є представниками колективів першої ліги, а також Parimatch Екстра-ліги. Вони отримують цю практику й перемагають аматорські команди, оскільки мають досвід гри з більш сильними суперниками.

Які майбутні плани в юнацьких збірних U-19 та U-17?

— На початку листопада юнацька збірна України U-19 вирушить до Португалії, де проведе дві товариські зустрічі зі своїми однолітками. Щодо команди U-17, то наприкінці жовтня вона проведе НТЗ на території України.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

12.03.2024 15:30

Юнацька збірна України з футзалу проводить НТЗ в Ужгороді

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжує підготовку до поєд...

27.02.2024 15:00

Юнацька збірна України з футзалу проведе НТЗ у березні

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини