Футбольні легенди України підтримали позицію президента УАФ у питанні так званої «Суперліги»

Легенди українського футболу Олег Блохін, Ігор Бєланов, Олексій Михайличенко, Анатолій Демяненко та Олег Протасов висловили абсолютну солідарність із позицією президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та Української асоціації футболу щодо беззаперечної підтримки УЄФА в ситуації з так званою «Суперлігою».

Відповідний лист був надісланий в УЄФА на ім’я президента Александера Чеферіна.

«Шановний президенте УЄФА!

Як підтвердження заяви, одноголосно схваленої Конгресом УЄФА 20 квітня 2021 року, в якій засуджується так звана «Європейська Суперліга» (ЄСЛ), як нам відомо, 55 асоціацій-членів УЄФА одноголосно підтримують керівництво європейського футболу у справі щодо ЄСЛ, яка розглядається в Європейському суді. Ми підписуємо дане звернення на підтримку резолюції, яку Українська асоціація футболу нещодавно прийняла на користь УЄФА.

Зі свого боку, ми також хочемо нагадати, що повноваження та компетенція УЄФА в межах піраміди європейської спортивної моделі давно визнані учасниками футболу в Європі, європейськими установами та національними урядами по всьому континенту.

Ми підтримуємо УЄФА, який займає цю позицію, щоби забезпечити цінності, проти яких виступає ЄСЛ: єдине застосування прийнятих правил гри, належний баланс національного та міжнародного спортивних календарів, безпека заходів та спортсменів, відкритість змагань, заслуги за спортивні досягнення гравців, фінансова солідарність, конкурентний баланс та чесність клубних змагань.

Ризик для індивідуальної національної та колективної європейської футбольної ідентичності є надто великим. Європа має велику спадщину та історію відкритих змагань, в яких нам пощастило брати участь, та глибокої солідарності. Ось чому ми підтримуємо  УЄФА в боротьбі за збереження спортивної демократії та європейської моделі спорту», — йдеться в листі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.04.2021 23:21

Александер Чеферін: «Європейський футбол базується на чіткій моделі, яка витримала перевірку часом»

Під час свого виступу на 45-му Конгресі УЄФА, в якому взяв участь през...

07.09.2019 12:56

Сайт УЄФА розповів про візит Александера Чеферіна до України

На офіційному сайті Союзу європейських футбольних асоціацій опублікова...

05.09.2019 16:42

Александер Чеферін: «В України у Виконкомі УЄФА є чудовий лобіст. Це дуже сильний представник!»

5 вересня у столичному Будинку футболу відбулася робоча зустріч п...

07.02.2019 14:51

Александера Чеферіна переобрано президентом УЄФА

Сьогодні, 7 лютого в Римі проходить 43-й Конгрес УЄФА, у рамках я...

Підписатися на новини