Перша ліга. «Металіст» уперше не переміг, а «Кривбас» знову пригальмував на виїзді

У 9-му турі сталася неординарна подія — уперше цього сезону «Металіст» не відсвяткував звитягу. Завадило йому це зробити «Полісся», яке з кожним поєдинком діє все злагодженіше.

Підопічні Юрія Калитвинцева завдяки чіткому виконанню тренерської установки дали фавориту бій. На 10-й хвилині досвідчений стопер гостей Андрій Гітченко підключився до наступу й відкрив рахунок. Господарі зуміли перехопити ініціативу лише в другому таймі після вилучення житомирянина Владислава Опрі, і на 79-й хвилині Єгор Демченко врятував свою команду від поразки. 1:1. Футболісти «Полісся» довели, що за правильно обраної тактики та належної самовіддачі можна на рівних боротися з «Металістом».

Осічкою слобожан міг скористатися найближчий переслідувач —«Кривбас», але підопічні Геннадія Приходька знову втратили очки на виїзді, хоч і відкрили рахунок в Івано-Франківську після удару Артема Щедрого. Та господарів це не вибило з колії, вони часто змінювали напрям атак і таки впіймали гостей на помилці при підстраховці. Лідер нападу «Прикарпаття» Роман Барчук вирівняв становище. 1:1. Після перерви гостріше атакували іванофранківці, проте рахунок не змінився.

Перемога в 7-му турі над «Кривбасом» додала впевненості у своїх силах футболістам «Альянсу», і вони здобули вже три звитяги поспіль, останню з яких — над «Гірником-Спортом». Цього разу підопічним Юрія Ярошенка вдалося забити швидкий гол, далі вони грали за рахунком, контролюючи хід подій на полі, а в другому таймі додали обертів та довели справу до розгрому. 4:0.

А сьогодні програму 9-го туру завершував поєдинок в Ужгороді, де «містяни» не зуміли скласти конкуренцію «Ниві», поступившись — 0:2. Схоже на те, що закарпатцям буде дуже важко надолужити згаяне.

Технічні дані та турнірна таблиця

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини