Ліга конференцій. «Зоря» на старті групової стадії зазнала поразки в Норвегії

Перший досвід знайомства українських клубів із Лігою конференцій вийшов невдалим — «Ворскла» та «Колос» не змогли подолати кваліфікацію. Тож «Зоря» мала нагоду покращити статистику представників вітчизняного чемпіонату в новому турнірі від УЄФА.

На початку матчу проти чинного чемпіона Норвегії луганці прагнули домінувати, постійно пресингуючи навіть воротаря суперників. Господарі періодично намагалися відповідати тим самим, і гра на ідеально рівному штучному газоні виглядала досить відкритою й жвавою.

У першому таймі спочатку частіше воротам загрожували футболісти «Буде-Глімту». Один тільки Сальтнес мав два моменти, але в обох випадках пробив не найкращим чином. Але коли підопічні Скрипника прилаштувалися до покриття, гострота з’явилася і в їхніх діях. Кабаєв кілька разів опинявся на ударній позиції, але не зумів прийняти оптимальне рішення, а Хомченовський пробив із далекої відстані небезпечно, але трохи невлучно.  

Ближче до перерви ще кілька нагод не використали гравці норвезького клубу. Небезпечно підключався до атаки правий захисник Сампстед, а Берг із-за меж штрафного не влучив у ворота. Футболістам же «Зорі» за перший тайм так жодного разу й не вдалося віддати пас на вихід комусь зі своїх нападників та вивести їх на побачення з голкіпером.

Другий тайм розпочався з двох швидких м’ячів «Буде-Глімту». Сальтнес перестрибнув усіх після подачі кутового, а Сольбаккен розстріляв ворота, завершуючи стрімку атаку. Протидіяти суперникам, які відчули після цього ще більшу впевненість, луганцям стало ще важче.

На 60-й хвилині після перехоплення «Зоря» створила момент, але норвежці помилку опонента використали краще — Пеллегріно закинув м’яч за комірець Мацапурі. І лише в компенсований час Громов розмочив рахунок, реалізувавши вихід сам на сам після перехоплення та пасу Крістіана.

У грі брали участь півзахисники «Зорі» Булеца (замінений на 71-й хвилині) та Кочергін (жовта картка), які викликалися на вересневий збір національної збірної України.

Ліга конференцій. Груповий раунд. Група C

1 тур

«Буде-Глімт» (Норвегія) — «Зоря» (Україна) — 3:1 (0:0)

Голи: Сальтнес (48), Сольбаккен (49), Пеллегріно (60) — Громов (90+1).

«Буде-Глімт»: Хайкін, Сампстед, Мое, Лоде (Хейбротен, 89), Бйоркан (Конрадстен, 79), Брустад-Фет (Ветлесен, 67), Берг, Сальтнес (к), Сольбаккен (Мугіша, 88), Ботхейм, Пеллегріно (Кумсон, 79).

Запасні: Смітс, Моберг, Хаген, Нордос, Квіле, Пернамбуко. 

Тренер: К’єтіль Кнудсен.

«Зоря»: Мацапура, Хомченовський (Алефіренко, 90+3), Вернидуб (к), Цвек (Імереков, 90+3), Снурніцин, Назарина, Булеца (Луньов, 71), Кочергін, Кабаєв (Овусу, 90+3), Громов, Аллах’яр (Крістіан, 70).

Запасні: Сапутін, Жилкін, Гладкий, Фаворов. 

Тренер: Віктор Скрипник.

Арбітр: Денніз Хіглер (Нідерланди).

Попереджені: Бйоркан (36) — Кочергін (52), Кабаєв (54), Снурніцин (59).

16 вересня. Буде. Стадіон «Аспмюра».

«Рома» (Італія) — ЦСКА (Болгарія) — 5:1

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Рома

1

1

0

0

5—1

3

 2.

Буде-Глімт

1

1

0

0

3—1

3

 3.

Зоря

1

0

0

1

1—3

0

 4.

ЦСКА 

1

0

0

1

1—5

0

2 тур

30.09.2021

ЦСКА (Болгарія) — «Буде-Глімт» (Норвегія)

«Зоря» (Україна) — «Рома» (Італія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.02.2024 12:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі плей-оф раунду Ліги конференцій

На першому матчі плей-оф раунду Ліги конференцій-2023/2024 «Беті...

18.12.2023 15:17

Ліга конференцій. Відбулося жеребкування стикового раунду турніру

Сьогодні, 18 грудня в Ньйоні відбулося жеребкування стикового раунду Л...

14.12.2023 23:58

Ліга конференцій. «Зоря» завершила виступ у турнірі розгромною перемогою над «Брейдабліком»

Луганська «Зоря» в поєдинку шостого туру групового турніру...

Підписатися на новини