Руслан Ротань: «Судячи з кількості наших гольових моментів, перемога мала бути не такою складною»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань вважає, що минулий поєдинок його підопічні могли закривати на 20-й хвилині.

Після матчу відбору Євро-2023 (U-21) проти команди Вірменії (2:1) головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на запитання журналістів.

— Руслане Петровичу, протягом матчу складалося враження, що ваші підопічні повинні перемогти з великою перевагою. Рахунок не по грі?

— Згоден. Думаю, що перемога повинна бути не такою складною, знову ж таки, виходячи з кількості гольових моментів біля воріт суперника. Ми могли закривати матч на 20-й хвилині, але самі собі привезли нервову кінцівку. Трохи зламалася структура гри за рахунок непотрібних втрат м'яча.

— Було чути, що в роздягальні збірної України творилося щось неймовірне...

— У роздягальні були емоції, хлопці на це заслужили (сміється).

— У вас сьогодні цікаво виглядав центр поля, де діяли три креативні виконавці. Як ви зважилися на такий ризик?

— Бондаренко, Судаков та Мудрик грали разом в Юнацькій лізі УЄФА. Хлопці дорослішають, багато виходить. Мені сподобалося, що у двох цих спарених матчах на полі був справжній колектив. Навіть, коли матчі складаються не зовсім вдало, хлопці переломлюють хід зустрічі.

— У цій «молодіжці» багато нових прізвищ, проте ви відчуваєте, що це вже ваша команда? Хто зараз лідер колективу? Наприклад, наставник збірної Вірменії відзначив Артема Бондаренка...

— Я як тренер не повинен когось виділяти, тому що в нас є команда, тільки разом ми здобуваємо перемоги. Утім, із тренерської лави не завжди все видно, тому на поле є такий гравець, до якого тягнуться й інші хлопці. Я радий, що ці функції взяв на себе Бондаренко.

Фото Володимира Раснера

— Атмосфера на стадіоні вам сподобалася?

— Дуже. Я хочу подякувати Ковалівці, президенту футбольного клубу «Колос». Такий стадіон для молодіжної збірної — розкіш. Тут ми зіграли два поєдинки й обидва виграли. Підтримка вболівальників відчувалася протягом усього матчу. Велике їм спасибі.

— Наскільки ретельно ви відпрацьовуєте виконання стандартних положень?

— Ми багато уваги приділяємо цьому компоненту гри. Правда, сьогодні не все виходило під час виконання стандартів, якщо, звичайно, не брати до уваги чудовий удар Мудрика. Такі голи приносять радість і вносять перелом у гру. Матч був непростим, хоча ми не думали, що він вийде настільки складним.

— Збірна Франції втратила очки в матчі з Фарерами. Це плюс чи мінус, що беззаперечний фаворит позаду України?

— Я вже сказав хлопцям, що ми повинні скористатися такими подарунками, чого не було в минулому відборі, де команда втрачала очки там, де цього не можна було робити. Зараз ми беремо своє, але все порахуємо в кінці турніру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини