Новини з табору збірної України: тренування та думки про товариський матч із Чехією

Після пізнього матчу з французами національна команда повернулася до своєї резиденції в готелі «Опера» вже  фактично в неділю — після першої години ночі.

На командній вечері президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та в. о. головного тренера Олександр Петраков вручили Андрієві Ярмоленку, який подолав рубіж у 100 ігор за національну команду, символічну футболку збірної України з написом 100, а також традиційні для такої події відзнаки УЄФА — ювілейну медаль та оксамитову кепку, що здавна символізує знакове досягнення гравцем статусу сотника головної команди країни. До привітань приєдналися всі збірники.

Фото Павла Кубанова

А вже після вечері семеро гравців (Андрій Пятов, Микола Матвієнко, Ілля Забарний, Тарас Степаненко, Віктор Циганков, Сергій Сидорчук та Руслан Маліновський), яких Олександр Петраков відпустив до клубів після виснажливих матчів за збірну, залишили готель «Опера». Однак на цьому ротація складу не завершилася. Сьогодні перед обідом на біль у нозі поскаржився Віталій Миколенко, тож, аби уникнути ризику поглиблення можливого ушкодження, наставник відпустив до клубу й його.

Фото Павла Кубанова

Натомість до розташування збірної прибули довикликані Юхим Конопля, Владислав Кочергін та Сергій Булеца.

Усі троє взяли участь у вечірньому тренуванні національної команди, яке відбулося на тому ж газоні, що й учорашній матч. Щоправда, цього разу збірники тренувалися не за підтримки глядачів, а в антуражі німих очевидців усіх подій — трибун головної арени країни.

Фото Павла Кубанова

Велична тиша «Олімпійського» дала можливість футболістам перевести подих після насиченої гри, водночас переключивши увагу на наступний товариський матч — у Чехії.

Фото Павла Кубанова

Серед 19-х виконавців, присутніх зараз у таборі, одразу шестеро потенційних дебютантів та ще троє гравців, що провели за збірну від одного до трьох поєдинків. Усі вони працювали сьогодні в основній групі, яка виконувала тактичні вправи, та провели повноцінне тренування, мета якого — вирівняти рівень фізичного навантаження.

Фото Павла Кубанова

Водночас п’ятеро футболістів, які вийшли вчора у стартовому складі й залишаються в розташуванні синьо-жовтих (Андрій Ярмоленко, Сергій Кривцов, Микола Шапаренко, Олександр Тимчик та Роман Яремчук), здійснили пробіжку та виконали комплекс вправ, спрямованих на відновлення організму.

Завтра збірна України проведе в Києві ранкове тренування, пообідає в готелі та вирушить до аеропорту.

Виліт чартерного рейсу за маршрутом Київ — Прага призначено на 17.00.

Склад збірної України на товариський матч із Чехією

Воротарі: Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Денис Бойко («Динамо» Київ).

Захисники: Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Юхим Конопля (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Олександр Сирота (усі — «Динамо» Київ), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Микола Шапаренко («Динамо» Київ), Сергій Булеца, Владислав Кочергін (обидва — «Зоря» Луганськ), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Євген Макаренко («Фехервар», Угорщина), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія).

Нападники: Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

Підписатися на новини