Олександр Петраков: «Я вдячний своїм хлопцям за все, що вони зробили в матчі з Францією. Ми залишаємося в грі»

В. о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після поєдинку з командою Франції.

— Наприкінці матчу ви замінили Шапаренка на Сидорчука. Це означало, що ви погодилися з результатом гри? Чи задовольнив він вас, враховуючи турнірне становище?

— Ми грали зі збірною Франції, стільки людей прийшло... Невже я повинен був випускати трьох нападників? Так, у кінцівці я хотів зберегти результат.

— Розкажіть про свої емоції під час матчу. Що ви переживали?

— Чесно кажучи, я навіть погано орієнтувався в підтрибунних приміщеннях НСК «Олімпійський». Це національний стадіон твоєї рідної країни, дуже висока відповідальність, я розумію, що треную національну збірну, прийшло багато народу. Було важко. Але коли гра почалася, я вже втягнувся.

Можна сказати, бойове хрещення на «Олімпійському» я пройшов. Шкода лише, що не виграли. Пропустили м'яч якийсь не такий...

— Що ви розповідали Сікану перед виходом на заміну?

— У мене всі про це запитують. Я сказав, щоб він не просив передачу в ноги, а біг за спини захисникам збірної Франції. Вони вже були втомленими.

— Погба накривали відразу кілька гравців. За відсутності Мбаппе головною загрозою ви вважали саме його?

— Збірна Франції має ким замінити Мбаппе та інших. Що стосується Погба, то ми просили на установці, щоб Яремчук опускався та накривав його. Це зірка світового футболу.

— Маліновський знову не потрапив до основи. Що з ним відбувається?

— Я знайомлюся з командою, ми граємо за новою схемою. Ми поспілкувалися з Русланом, коли він прибув до збірної. Він ображається, що я його не поставив до складу. Я з ним поговорив, попросив у нього вибачення. Я тільки прийшов у команду. Мені в цій схемі потрібні гравці, які мають флангову швидкість. Будемо з Русланом розмовляти, подивимося, як буде далі.

— Що ви сказали гравцям у перерві? Який був план на другий тайм?

— Сказав, що граємо за тією ж структурою, що потрібно витримати 10 хвилин і не пропустити. Чому не витримали? Це футбол. Збірна Франції — чинний чемпіон світу. Я вдячний своїм хлопцям за все, що вони зробили. Ми залишаємося в грі.

— Шапаренко зіграв сьогодні так, що буде в стартовому складі в наступних матчах?

— Ми проводили поєдинок із Казахстаном. Не можна відмовитися від ротації. Я все це тримав у голові. Микола не грав із Казахстаном у стартовому складі. Після того поєдинку сьогодні вийшли п'ятеро свіжих гравців. Дай Бог, щоб нам було ким робити ротацію на даному рівні. Ще раз подякую Шапаренку та іншим хлопцям за цю гру.

— Ви вже знайшли спільну мову з командою, з її лідерами? Це вже ваша команда?

— Це неможливо, щоб команда вже стала моєю. Потрібен час. Ще раз подякую Андрієві Шевченку, Андреа Мальдері й Мауро Тассотті. Вони дуже багато зробили для нашої збірної за п'ять років.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.01.2023 17:00

УАФ та Олександр Петраков: взаємна подяка за роботу

Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером на...

09.10.2022 15:24

Олександр Петраков: «Боятися нікого не треба. Боротьба попереду, мотивація буде на найвищому рівні»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував підсу...

28.09.2022 01:42

Олександр Петраков: «Не вистачило реалізації. Коли є моменти, треба забивати...»

У заключному матчі Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию...

26.09.2022 13:21

Олександр Петраков: «Ми дуже хочемо завтра реабілітуватися й піднятися в Лігу А»

Напередодні матчу Ліги націй із Шотландією головний тренер національно...

Підписатися на новини