На київській Троєщині відкрито новий футбольний майданчик для маленьких патріотів

24 серпня в Києві за адресою вул. Закревського, 35а було відкрито футбольний майданчик, побудований за сприяння Української асоціації футболу. Під час Євро-2020 у вітчизняних соцмережах з’явилося відео, на якому маленькі футболісти, перш ніж почати грати на старому майданчику в себе у дворі, виконують Державний гімн України.

«Хлопці закохали в себе всю країну, вразивши самостійністю та щирістю. Тоді ж, на початку липня, на моє запрошення юні футболісти відвідали Будинок футболу та отримали обіцянку, що невдовзі на місці їхнього старого майданчика буде сучасний.

Фото Павла Кубанова

Пройшло трохи більше місяця — і новий футбольний майданчик із безпечним штучним покриттям найкращої європейської якості від українського заводу-виробника відкрито! Мрія юних гравців про тренування в гідних умовах здійснилася в день святкування незалежності нашої держави», — розповів під час відкриття президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

У церемонії відкриття взяли участь перші віце-президенти Української асоціації футболу Олексій Михайличенко, Алан Плієв, Вадим Костюченко, співголова Комітету національних збірних команд УАФ Олег Блохін, головний тренер юнацької збірної України U-18 Сергій Нагорняк, а також гравці національної збірної України Олександр Сирота та Ілля Забарний.

Фото Павла Кубанова

Нагадаємо, що за ініціативи УАФ останніми роками в Україні відбувається оновлення футбольної інфраструктури. У країні побудовано та реконструйовано близько 2500 майданчиків та близько 100 футбольних полів.

Фото Павла Кубанова

«Ми не зупиняємося, а будемо й надалі будувати такі майданчики для майбутнього українських хлопчиків та дівчат. Саме для цього в Україні створено сучасний завод із виробництва штучного футбольного покриття, і такий майданчик має бути в кожному дворі. Адже зірковими футболістами та гравцями національної збірної не народжуються. Ними стають такі самі хлопці з Троєщини, Дарниці, із Житомира та Дніпра, для здійснення мрій та амбітних планів яких потрібні належні умови спортивного розвитку», — сказав Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини