Олександр Петраков: «Треба було забивати, не втрачати стільки моментів. На рівні збірних такого не прощають»

В.о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після матчу з командою Казахстану (2:2).

— Чи вірите ви ще у вихід збірної України на чемпіонат світу?

— Я ще вірю. Це спорт, футбол, потрібно грати до кінця. Уся команда засмучена, я засмучений. Але ми будемо грати до кінця.

— Чи є у вас відчуття, що обидві гри з Казахстаном вийшли схожими?

— У принципі так. Я говорив, що Казахстан — дисциплінована, хороша команда. Я попереджав своїх футболістів, щоб вони не витрачали гольові моменти. Напевно, не достукався. Навіть не знаю, із чим це пов'язано. Такі помилки мали місце, професіональні футболісти не можуть забити м'яч... У кінцівці отримали такий гол. Один, другий... Ми будемо розбирати. Спокійно поговоримо з хлопцями. Команда дуже сильно засмучена. Мені треба вивести гравців із психологічної ями, поговорити з ними.

— Чи не вплинув швидкий гол на настрій команди? Вона повірила, що гру зроблено?

— У нас ще були моменти. Треба було забити ще, додати. Я про це говорив, але мене не почули. Можливо, трохи вплинув гол. Треба було забивати, не втрачати стільки гольових моментів. На рівні національних збірних такого не прощають.

— Два голи збірної Казахстану вийшли схожими.

— Ви маєте рацію. Ми подивимося, зробимо висновки. Поговоримо з гравцем, який припустився цих помилок. Досвідчений футболіст, він сам дуже засмучений.

— Чи вплинув на результат короткий цикл підготовки команди?

— Я зараз не буду виправдовуватися, кажучи, що в мене не було часу. Я взяв на себе роль виконувача обов'язків тренера національної збірної. Я знав, на що йду. Повинен узяти на себе відповідальність за результат. Виграє команда, програє одна людина. І це я.

— Чому Степаненко й Зубков не потрапили до заявки? Чому Маліновський та Циганков не вийшли у стартовому складі?

— Це моє рішення. У нас попереду матч із Францією, повинна бути ротація. Степаненко отруївся, у нього вчора цілий день була температура. Зубков приїхав до нас дуже пізно. В останніх поєдинках Сашко зовсім не грав за «Ференцварош».

— Сьогодні гравці збірної України багато разів не могли забити Покатілову. Він дуже гарний у ближньому бою. Варто було по-іншому грати проти нього?

— Це треба питати у футболістів, як треба бити. Вони грають у великих клубах. За два дні досвідченого гравця навчити бити по воротах... Звичайно, вони хотіли забити. Воротар Казахстану зіграв вдало.

— Чи здивував вас суперник?

— Мене суперник нічим не здивував. Вітаю Казахстан із хорошою нічиєю. Я вважаю, що ми повністю переграли опонента. На жаль, багато моментів не реалізували. Ви ж розумієте, що тренер не може забити м'яч.

— Який стан Яремчука? Чому його замінили?

— Рома перехворів, зробив щеплення від коронавірусу у своєму клубі. Останній матч чемпіонату він пропустив. У нього піднялася температура, така особливість організму. Він ще в перерві мені сказав, що довго грати не зможе.

Я зроблю все можливе, щоб хлопці психологічно відновилися до гри з Францією.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.01.2023 17:00

УАФ та Олександр Петраков: взаємна подяка за роботу

Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером на...

09.10.2022 15:24

Олександр Петраков: «Боятися нікого не треба. Боротьба попереду, мотивація буде на найвищому рівні»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував підсу...

28.09.2022 01:42

Олександр Петраков: «Не вистачило реалізації. Коли є моменти, треба забивати...»

У заключному матчі Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию...

26.09.2022 13:21

Олександр Петраков: «Ми дуже хочемо завтра реабілітуватися й піднятися в Лігу А»

Напередодні матчу Ліги націй із Шотландією головний тренер національно...

Підписатися на новини