Керівники УАФ та US Soccer провели робочу зустріч у США

Делегація Української асоціації футболу на чолі з президентом, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком побувала з робочим візитом у Чикаго та Вашингтоні.

Під час закордонної поїздки представники УАФ обговорили низку питань двосторонньої співпраці з колегами з Федерації футболу США (US Soccer). У зустрічі, окрім президента УАФ, також узяли участь перші віце-президенти УАФ Олексій Михайличенко, Анатолій Демяненко й Вадим Костюченко, віце-президент і генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький, директор юридичного департаменту УАФ Ігор Грищенко, генеральний секретар US Soccer Вілл Вілсон, спортивний директор US Soccer Ерні Стюарт та директор із розвитку US Soccer Ден Рассел. Головними темами розмови були питання розвитку двосторонньої співпраці в жіночому футболі (збірна США є чинним чемпіоном світу), можливі напрямки співробітництва в юнацькому й молодіжному футболі, плани проведення товариських матчів між національними, жіночими й молодіжними збірними двох країн, проєкти створення баз для національних збірних в Україні і США, досвід впровадження системи VAR, а також організація спільних тренувальних футбольних таборів для дітей в Україні та США.

Фото УАФ

Значний інтерес до таких дитячих таборів уже з’явився в української діаспори в США. Наприклад, у Чикаго, де під час поїздки представники УАФ мали нагоду поспілкуватися з вихованцями академії «Тризуб» та її засновником, вихідцем зі Львова Андрієм Гаврилишиним. «Тризуб» є надзвичайно успішним проєктом, що підтверджує й упевнена перемога його команди на World Futsal Championship 2019 року, і дуже популярною футбольною школою, у тому числі й серед вихідців з України, які охоче віддають сюди на тренування своїх дітей. Керівники УАФ подарували малечі та тренерам школи сувеніри з українською символікою. Також на базі академії «Тризуб» представники УАФ мали нагоду зустрітися з нашим земляком — відомим у США українським футболістом Дмитром Коваленком.

Фото УАФ

Теплий прийом чекав на нашу делегацію й у Посольстві України в США у Вашингтоні. Під час зустрічі керівники УАФ мали змогу обговорити різні напрямки співпраці з Надзвичайним і Повноважним Послом України в США Оксаною Маркаровою та представниками української діаспори в США, президентом Української спортивної централі Америки й Канади Мироном Бицьом, який є одним з організаторів чемпіонату світу серед діаспорних команд, що його дев'ятий розіграш недавно відбувся на Київщині, президентом вашингтонського бюро Українського конгресового комітету Америки Михайлом Савківим, представниками Українського спортивного осередку «Тризуб» Євгеном Луцівим і Романом Чеприняком та багатьма іншими.

Фото УАФ

Користуючись нагодою, Андрій Павелко привітав українців Америки з 30-річчям незалежності України, подякував за активне вболівання й потужну інформаційну підтримку нашої національної збірної під час Євро-2020 та подарував головний атрибут цього турніру — футболки гравців збірної з картою неподільної України та гаслами-оберегами «Слава Україні!», «Героям слава!».

Під час перебування у Вашингтоні керівники УАФ також відвідали міні-турнір із футболу між командами української діаспори, який організувало Посольство України в США. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини