Олександр Петраков: «Збірна України хоче поїхати до Катару, тому гра з Казахстаном набуває для нас відповідного значення»

В.о. головного тренера збірної України Олександр Петраков провів передматчеву прес-конференцію, присвячену завтрашньому поєдинку кваліфікації ЧС-2022 із командою Казахстану.

— Яка наразі ситуація з гравцями? Ігор Харатін залишив розташування збірної? Що з Романом Яремчуком? У нього була температура після вакцинації...

— Учора Харатін прийшов до мене о першій годині ночі. Сказав, що керівництво «Ференцварошу» його продало в «Легію». Він сам був у шоці. О п'ятій ранку в нього був літак — він вирушив на медогляд. Мені нічого не залишалося, як його відпустити. Харатін прибуде до збірної 2 вересня, після матчу з Казахстаном. Яремчук здоровий. Зараз він буде тренуватися в загальній групі. Із ним усе гаразд, просто після ін'єкції була невелика температура, пов'язана з особливостями організму. Він у строю.

— У вашому штабі працюють колишні помічники Андрія Шевченка. Чи спілкувалися ви напередодні поєдинку із самим Шевченком та його асистентами? Що вони сказали про збірну Казахстану?

— Звичайно, я з ними спілкуюся, якщо вони працюють у моєму тренерському штабі. Із самим Шевченком я теж спілкувався, неодноразово. У нас хороші дружні відносини.

Я можу сказати свою думку з приводу збірної Казахстану. Це хороша команда, дисциплінована, навчена. Буде цікава й важка для нас гра.

— Березнева нічия (1:1) була сенсацією для Казахстану, тоді як в Україні результат сприйняли швидше негативно. Через це виїзний матч має для вас більш принциповий характер, ніж зазвичай?

— Україна хоче поїхати до Катару, однозначно. Тому ця гра набуває для нас відповідного значення. Якщо ми зіграємо невдало, то практично вибуваємо з гонки.

— Наскільки команда адаптувалася до штучного поля?

— Я можу повторити свої слова. Хто вміє грати у футбол — уміє грати де завгодно.

— Кого б ви виділили в збірній Казахстану?

— Мужиков мені сподобався в першому матчі, забив гол. Технічний півзахисник, ключовий гравець. У Казахстану завжди непогані воротарі, вони виділяються. Взагалі добротна команда.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.01.2023 17:00

УАФ та Олександр Петраков: взаємна подяка за роботу

Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером на...

09.10.2022 15:24

Олександр Петраков: «Боятися нікого не треба. Боротьба попереду, мотивація буде на найвищому рівні»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував підсу...

28.09.2022 01:42

Олександр Петраков: «Не вистачило реалізації. Коли є моменти, треба забивати...»

У заключному матчі Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию...

26.09.2022 13:21

Олександр Петраков: «Ми дуже хочемо завтра реабілітуватися й піднятися в Лігу А»

Напередодні матчу Ліги націй із Шотландією головний тренер національно...

Підписатися на новини