Олег Кузнецов: «У складі збірної України на полі не було байдужих, а це головне»

Після закінчення турніру BANNIKOV CUP, на якому юнацька збірна України U-17 посіла друге місце, на запитання офіційного сайту УАФ відповів головний тренер синьо-жовтих Олег Кузнецов.

— Олеже Володимировичу, осад від турніру у вас залишився?

— Аж ніяк. Розчаровуватися довелося б, якби хлопці не прагнули показати свої найкращі якості. Збірна Туреччини завжди привозить на цей турнір сильний склад. Вважаю, що у фіналі зустрілися дві найсильніші команди. Збірна України виглядала гідно, але трохи не пощастило.

— Можна сказати, що віддали виграшний поєдинок?

— Якоюсь мірою так. Ми могли закривати матч, якби використали всі свої гольові моменти в першому таймі й після перерви. Збірна Туреччини була нам до снаги, але нічого страшного, тепер наші футболісти будуть злішими.

— На кінцівку другого тайму вашим підопічним забракло сил?

— Так. Ми розмовляли з багатьма тренерами на цьому турнірі, і всі зійшлися на думці, що формат змагань непростий для 16-річних футболістів, яким довелося зіграти по чотири матчі за п'ять днів. У такій ситуації важко від гравців чогось вимагати в плані фізичних кондицій. На прикладі своїх підопічних можу сказати, що перший поєдинок на турнірі й останній щодо інтенсивності — це небо й земля. Від утоми в юних футболістів і швидкість мислення сильно падає. Звідси й елементарні помилки. Так, у самих хлопців було розчарування після фіналу, але тренерський штаб подякував їм насамперед за те, що вони віддали всі сили, що були. У складі збірної України я не побачив на полі байдужих, а це дуже важливо для майбутніх змагань.

— У команді, яка виступала на BANNIKOV CUP, ви вже бачите лідерів колективу?

— У такому віці вистрілити може кожен. Я не хочу зараз когось виділяти, але мені сподобався один момент. Найбільше гравців було викликано з «Динамо». Так от, коли було таємне голосування серед футболістів з вибору капітана, найбільше голосів набрав Євген Янович — представник «Шахтаря». Отже, у колективі є згуртованість і довіра. Віце-капітанами були обрані Єгор Сизонюк («Динамо») і Владислав Кравець («Шахтар»). І, на мою думку, ці хлопці претендують на те, щоб стати ватажками цієї збірної.

— Це був перший збір цієї збірної України, але вже за два місяці на вашу команду чекають кваліфікаційні матчі чемпіонату Європи. Чи всі футболісти задовольнили вас як головного тренера?

— Хтось зіграв трохи краще, хтось — трохи гірше, але глобальних провалів не було. За кілька днів ми будемо розмовляти з керівництвом УАФ на предмет того, щоб у жовтні в дати УЄФА організувати ще один невеликий збір. Хотілося б подивитися ще хлопців, які є в нас на прикметі. А вже потім зробити порівняльний аналіз, щоб до листопада підійти у всеозброєнні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.11.2023 14:00

Олег Кузнецов: «Іншої мети, окрім як пробитися до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи, наша команда не має»

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2005 ро...

21.12.2022 16:05

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-17/18

Українським футболістам 2005 року народження не дуже пощастило, якщо г...

19.12.2022 15:10

Олег Кузнецов: «У нашій кваліфікаційній групі чемпіонату Європи фаворита немає»

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Олег Кузнецов прокоменту...

Підписатися на новини