Володимир Єзерський: «Під час спарингів спробуємо ознайомити хлопців зі своїми ідеями та збалансувати склад»

Новий головний тренер юнацької збірної України U-19 Володимир Єзерський приступив до виконання своїх обов'язків.

У зв'язку з тим, що наставник юнацької команди (футболісти не старші 2003 року народження) Олександр Петраков призначений виконуючим обов'язки головного тренера національної збірної України, збірну U-19 очолив Володимир Єзерський, якому в стислий термін потрібно підготувати команду до кваліфікаційного раунду Євро-2022 (U-19).

30 серпня керманич почав зі своїм колективом тренувальний збір і відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Володимире Івановичу, як відбулося ваше призначення на посаду головного тренера юнацької збірної України U-19?

— Раніше я був наставником збірної 2002 року народження, але оскільки минулої весни було скасовано кваліфікацію до чемпіонату Європи, я переключався на команду 2006 року народження (U-15), почавши займатися селекцією. У зв'язку з тим, що відбулися пертурбації в головній команді країни, яку очолив Олександр Петраков, сам Олександр Васильович запропонував мою кандидатуру на пост тренера збірної U-19, за що я йому вдячний.

У нас почався збір, який триватиме до 7 вересня. Після карантину це перший і останній етап підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи, який відбудеться в жовтні. За найближчий тиждень доведеться познайомитися практично з усією командою, але й Олександр Петраков дав мені дуже багато інформації щодо гравців.

— Що входить у плани вашої команди на нинішньому зборі?

— У нас буде кілька днів для тренувальних занять, а потім ми зіграємо два товариські матчі, 3 вересня — з «Ворсклою» U-19, а 5-го числа — зі змішаним складом «Колосу». Під час цих спарингів спробуємо ознайомити хлопців зі своїми ідеями та збалансувати склад. Незважаючи на те, що це більшою мірою селекційний збір, часу для роздумів немає.

Склад юнацької збірної України U-19

Воротарі: Тимур Пузанков («Шахтар» Донецьк), Павло Ісенко («Ворскла» Полтава).

Захисники: Андрій Булеза, Едуард Козік (обидва — «Шахтар» Донецьк), Данило Удод, Марк Мампассі (обидва — «Маріуполь»), Олексій Малакі («Колос» Ковалівка).

Півзахисники: Олександр Яцик, Навін Малиш (обидва — «Динамо» Київ), Михайло Хромей, Артур Микитишин (обидва — «Маріуполь»), Єгор Ярмолюк, Микита Кононов (обидва — «Дніпро-1» Дніпро), Данііл Хрипчук, Іван Нестеренко (обидва — «Ворскла» Полтава), Максим Хлань («Зоря» Луганськ), Іван Варфоломєєв («Рух» Львів).

Нападники: Кіріл Попов, Назар Волошин, Ігор Горбач (усі — «Динамо» Київ), Денис Шостак («Маріуполь»), Денис Теслюк («Волинь» Луцьк).

Цей збір буде присвячено підготовці синьо-жовтих до кваліфікаційного раунду Євро-2022 (U-19), який проходитиме в Польщі із 6-го по 12 жовтня. Там, окрім господарів, збірна України зіграє з Фінляндією та Мальтою. Згідно з регламентом, володарі двох перших місць у квартетах цього раунду та найкраща збірна серед тих, що посядуть треті місця за результатами матчів із першими та другими командами, приєднаються до Португалії в еліт-раунді кваліфікації. Там виступатимуть 28 збірних, розбитих на сім груп, переможці яких на Євро-2022 складуть компанію Словаччині.

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2023 16:41

Володимир Єзерський: «Спаринги проводитимемо проти команд, в яких також є потенційні гравці нашої збірної»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Володимир Єзерський упев...

18.05.2023 17:00

Володимир Єзерський: «Вважаю, що збірна України гідно виступила на Турнірі розвитку УЄФА»

Юнацька збірна України U-16 (футболісти не старші 2007 року народ...

25.12.2022 14:01

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-19/20

Володимир Єзерський і його тренерський штаб ледь не влаштували диво в...

14.12.2022 14:00

Володимир Єзерський: «У нас суперники у кваліфікації такого рівня, як буває в елітному раунді відбору»

Головний тренер юнацької збірної України U-16 Володимир Єзерський прок...

Підписатися на новини