Національна збірна України в Києві розпочала підготовку до матчів відбору ЧС-2022

У неділю синьо-жовті почали з’їжджатися до розташування головної команди. Першими, одразу після презентації тренерського штабу, прибули до столичного готелю «Опера» в.о. головного тренера Олександр Петраков, його асистенти Андрій Анненков та Олександр Шовковський, тренер воротарів В’ячеслав Кернозенко та тренер-реабілітолог В’ячеслав Руженцев.

Майже одночасно з колегами під’їхав і тренер з фізпідготовки Іван Баштовий, який не зміг узяти участі у презентації через ранкове тренування клубу «Шахтар», в якому працює.

На початок заїзду, о 13.30, до готелю прибули 11 гравців: десять динамівців (Денис Бойко, Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський) та Артем Довбик із «Дніпра-1». Втім, на жаль, останній не зможе допомогти партнерам. Нападник прибув сьогодні на збір із результатом МРТ-досліження, яке констатувало ушкодження області 12-го ребра грудної клітки з утворенням гематоми. Цієї травми Довбик зазнав у клубі минулого четверга. За словами головного лікаря національної команди В’ячеслава Попова, лікування такого ушкодження потребує близько двох тижнів. Відтак після розмови з головним тренером Артем повернувся до свого клубу, де продовжить лікування. Збірники побажали партнеру по команді якомога швидшого одужання і чекатимуть його вже на наступному зборі.

Фото Павла Кубанова

На сьогоднішному вечірньому тренуванні до команди приєднаються наші легіонери з Англії — Андрій Ярмоленко та Олександр Зінченко, а от Євген Макаренко з угорського «Фехервару», зважаючи на незручну стиковку авіарейсів, прибуде до розташування синьо-жовтих уже після вечірнього заняття.

Фото Павла Кубанова

Завтра рано вранці прибудуть до готелю «Опера» шестеро гравців донецького «Шахтаря», які сьогодні у складі свого клубу беруть участь у виїзному матчі національного чемпіонату в Ужгороді (Андрій Пятов, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Тарас Степаненко та Данило Сікан), а також голкіпер «Ворскли» Дмитро Різник, який також сьогодні задіяний у матчі свого клубу в українській Прем’єр-лізі.

Фото Павла Кубанова

Завтра о 10.00 збірна України чартерним рейсом вилетить до Нур-Султана. Уже у столиці Казахстану склад команди набуде остаточного вигляду. Після ігор у своїх клубах регулярними рейсами прибудуть до місця проведення першого вересневого матчу синьо-жовтих ще шестеро українців, які виступають в європейських лігах — Роман Яремчук, Руслан Маліновський, Едуард Соболь, Олександр Зубков, Ігор Харатін і Тарас Качараба. Усі вищезгадані виконавці прилетять до Нур-Султана 30 серпня ввечері.

Фото Павла Кубанова

Таким чином, очікується, що повним складом команда зможе вперше потренуватися лише під час офіційного передматчевого заняття на «Астана Арені» 31 серпня.

Фото Павла Кубанова

Вересневий збір національної команди незвичний тим, що вперше за тривалий час команда проводить свою першу гру вже в середу (попередні ігрові графіки зборів розпочиналися не раніше четверга). Відтак усе, що залишається тренерському штабу за таких умов — встигнути відновити гравців після виснажливих матчів у клубах.

Фото Павла Кубанова

У першому тренуванні, що відбудеться сьогодні на полі НТК імені Баннікова, візьме участь майже половина викликаних гравців. Заняття носитиме відновлювальний характер.

Склад збірної України на вересневий збір

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла», Полтава), Денис Бойко («Динамо» Київ).

Захисники: Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (всі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота (всі — «Динамо» Київ), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія» Чехія).

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко («Шахтар» Донецьк), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Олександр Зубков, Ігор Харатін (обидва — «Ференцварош», Угорщина), Євген Макаренко («Фехервар» Угорщина).

Нападники: Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної команди України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини