BANNIKOV CUP. Юнацька збірна України після драматичної нічиєї з командою Білорусі продовжує очолювати свою групу

Володіючи беззаперечною ігровою перевагою, підопічні Олега Кузнецова врятувалися на останніх секундах зустрічі.

Після першого туру на турнірі BANNIKOV CUP юнацька збірна України завдяки перемозі над командою Вірменії (4:0) захопила лідерство у своїй групі. У другий ігровий день синьо-жовті зустрічалися зі збірною Білорусі, яка вчора поступилася болгарам (1:3).

Фото Павла Кубанова

Для підопічних Олександра Юревича це була по суті остання можливість поборотися за перше місце у квартеті А. Із перших хвилин зустрічі гості не стали відходити до своїх воріт. Більше того, на 4-й хвилині білоруси скористалися помилкою захисників збірної України, наслідком чого став вихід Мартинова сам на сам із голкіпером. 0:1.

Щоб отямитися, підопічним Олег Кузнецова знадобилося лише кілька хвилин, після чого вони почали штурмувати захисні побудови суперника, який довго не витримав. На 13-й хвилині атака правим флангом завершилася пасом Віктора Білоконя на Панченка, і той в один дотик переправив м'яч у сітку. 1:1.

Фото Павла Кубанова

Надалі гра заспокоїлася, проте за небезпечними моментами українці все одно перевершували свого опонента. А найреальніший шанс вивести українців вперед на 42-й хвилині мав Зоренко, однак Максиму не вдалося переграти воротаря гостей.

Після проведених у перерві у складі синьо-жовтих п'яти замін другий тайм, особливо його дебют, чимось нагадував перший тайм матчу Україна — Вірменія, коли суперник українців практично не переходив центр поля. Однак господарів підводила реалізація. Шикарний момент був у Кремчаніна, але м'яч після його пострілу пройшов у сантиметрах від штанги. А після удару Деркача вже з порожніх воріт м’яч вибив захисник.

Фото Павла Кубанова

Однак як часто буває в таких випадках, не забиваєш ти — заб'ють тобі. Саме так сталося на 70-й хвилині, коли білоруси вперше у другому таймі дійшли до штрафного синьо-жовтих. Для Мартинова цього виявилося досить, щоб уразити ціль.

І знову підопічні Олега Кузнецова побігли вперед, але футболістів підводив поспіх. Могли забивати Дзень, Кремчанін, Гусєв, але м'яч не йшов у ворота до 90+4-ї хвилині. Саме тоді вдався точний удар Деркачу, який врятував Україну від поразки. 2:2. Наша команда, враховуючи нічию в матчі Вірменія — Болгарія, продовжує очолювати свій квартет. 

Фото Павла Кубанова

BANNIKOV CUP-2021 

Група А. 2 тур

Україна (U-17) — Білорусь (U-17) — 2:2 (1:1) 

Голи: Панченко (10), Деркач (90+4) — Мартинов (4, 67). 

Україна (U-17): Косач, Савчин (Сизонюк, 66), Ломницький, Катрич, Зоренко (Деркач, 46), Янчишин, Ющенко (Дебич, 46), В.Білоконь (Кремчанін, 46), Шах (Янович, 46), Лисенко (Гусєв, 63), Панченко (Дзень, 46). 

Білорусь (U-17): Скопець, Храленков (Перепечко, 82), Дубатовка (Грекович, 46), Вергейчик, Кожановський, Шумський, Мялковський (Агеєв, 59), Турич (Сотников, 59), Скавпньов (Кацинель, 73), Мокін (Кучко, 59), Мартинов (Чуль, 73). 

Попереджені: Мялковський (43), Грекович (75), Сотников (75).

Останній матч у групі А 29 серпня синьо-жовті також зіграють у Бучі проти команди Болгарії. Початок зустрічі — о 17.00.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.08.2021 21:21

BANNIKOV CUP: другий турнір поспіль Україна поступається у фіналі Туреччині в серії пенальті

Сьогодні в Києві відбувся фінальний матч турніру BANNIKOV CUP, в якому...

30.08.2021 10:02

Максим Деркач: «У матчі з Туреччиною ми будемо більше атакувати»

Півзахисник юнацької збірної України U-17 Максим Деркач вважає, що син...

29.08.2021 21:45

BANNIKOV CUP-2021: у фіналі зіграють Україна та Туреччина

На XVII міжнародному турнірі BANNIKOV CUP серед юнацьких збірних U-17...

29.08.2021 20:00

BANNIKOV CUP. Юнацька збірна України U-17 перемогла команду Болгарії та вийшла до фіналу турніру

Завтра підопічні Олега Кузнецова у вирішальному поєдинку змагань зустр...

Підписатися на новини