На Херсонщині стартував шостий традиційний турнір «Крим — це Україна»

Цього разу у змаганнях, які проходитимуть із 25-го по 29 серпня, візьмуть участь колективи вікової категорії U-16 з Одеси, Мелітополя, Миколаєва, Маріуполя, Києва та Херсона.

До учасників змагань звернувся президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко: «Цей престижний турнір є гарною нагодою для юних футбольних талантів, щоб продемонструвати свій ігровий хист на полі, здобути перші трофеї у своїй кар’єрі та знайти нових друзів. Не менш важливими є соціальна та патріотична складові цього проєкту, який спрямований на підтримку переселенців з анексованого Криму та тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей.

Фото прес-служби УАФ

Бажаю всім учасникам змагань успішного виступу й невпинного вдосконалення власної ігрової майстерності, а вболівальникам — яскравого футбольного свята!»

Уболівальників та учасників турніру також привітав віце-президент Української асоціації футболу, голова Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя Сергій Куніцин: «Змагання стали потужним об’єднавчим майданчиком для молодих людей з усіх регіонів України, що надзвичайно важливо і для їхніх учасників, і для організаторів. Я дуже вдячний Українській асоціації футболу та особисто президенту організації, члену Виконкому УЄФА Андрію Павелку за зусилля, докладені для реалізації цієї ініціативи, яка з року в рік виконує важливі патріотичну й соціальну функції.

Фото прес-служби УАФ

Символічно, що цього року традиційний всеукраїнський турнір «Крим — це Україна» проходить у дні, коли країна відзначає 30-річчя здобуття незалежності. Також варто відзначити, що днями у Києві пройшов саміт «Кримська платформа». Учасниками заходу стали 46 міжнародних делегацій, кожна з яких зробила чіткі заяви, суть яких зводилася до одного: «Крим — це Украна!». За підсумками форуму була ухвалена Кримська декларація, у якій підкреслено, що міжнародна спільнота засуджує і ніколи не визнає тимчасову окупацію та незаконне захоплення Криму Росією.

Склад учасників шостого традиційного турніру «Крим — це Україна»

Група «А»

1. ДЮСШ-11 «Чорноморець»  м. Одеса

2. ФК «Спартак» м. Мелітополь

3. ДЮФШ МФК «Миколаїв» м. Миколаїв

Група «Б»

1. КДЮСШ «Чемпіон»  м. Київ

2. КДЮСШ «Освіта» м. Херсон

3. ДЮФК «Азовсталь» м. Маріуполь 

Розклад матчів 

25.08.2021. Груповий турнір. 1-й тур

Група «А»

ДЮСШ-11 «Чорноморець» — ФК «Спартак» — 3:0

Група «Б»

КДЮСШ «Чемпіон» — КДЮСШ «Освіта» — 3:1

26.08.2019. Груповий турнір. 2-й тур

Група «А»

ДЮСШ-11 «Чорноморець» — ДЮФШ МФК «Миколаїв». Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 09.00.

Група «Б»

КДЮСШ «Чемпіон» — ДЮФК «Азовсталь». Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 11.00. 

27.08.2019. Груповий турнір. 3-й тур

Група «А»

ФК «Спартак»  — ДЮФШ МФК «Миколаїв». Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 09.00.

Група «Б»

КДЮСШ «Освіта» — ДЮФК «Азовсталь». Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 11.00. 

28.08.2019. Матч за 5-е місце

Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 17.00. 

28.08.2019. 1/2 фіналу

1-й півфінал. Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 09.00. 

2-й півфінал. Чулаківка. Стадіон «Вікторія». 11.00. 

29.08.2019. Матч за 3-є місце та фінал 

Матч за 3-є місце. Херсон. Стадіон «Кристал». 10.00.

Фінал. Херсон. Стадіон «Кристал». 12.00.

Після завершення фінального матчу відбудеться церемонія нагородження переможців та призерів турніру, а також церемонія офіційного закриття змагань.

Фото прес-служби УАФ

Історія традиційного всеукраїнського турніру «Крим — це Україна»

Нагадаємо, після того, як анексія Криму призвела до призупинення розвитку професіонального футболу на півострові, УАФ за ініціативою її президента Андрія Павелка у 2015 році започаткувала проведення турніру «Крим — це Україна», який об’єднав юнацькі футбольні команди з різних регіонів.

Перші змагання відбулися на Херсонщині в серпні 2015 року. У них узяли участь чотири колективи. Переможцем стала команда ДЮСШ-11 «Чорноморець» з Одеси, друге місце посіло ВУФК «Торпедо» з Миколаєва, бронзу вибороли місцеві футболісти з КДЮСШ «Освіта».

У наступному турнірі узяли участь вісім команд. Перше місце вибороли львівські «Карпати», другим став «Дніпро» з однойменного міста, а третім — запорізький «Металург».

Фото прес-служби УАФ

2017 року юнаки з одеської ДЮСШ-11 «Чорноморець» повторили успіх своїх старших товаришів дворічної давнини, здобувши головний приз. Друге місце дісталося команді СДЮШОР «Торпедо» (Миколаїв), яка поступилася одеситам у фіналі лише в серії післяматчевих пенальті. Третьою фінішувала BRW-BIK із Володимира-Волинського.

2018 року у четвертих за ліком змаганнях «Дніпро» з однойменного міста у фіналі виявився сильнішим за миколаївське ВУФК «Торпедо» — 4:1 та виборов трофей. Бронза дісталася харків’янам з УФК «Олімпік».

Востаннє турнір проводився 2019 року. Тоді у фінальному матчі одесити з ДЮСШ-11 «Чорноморець» з рахунком 1:0 обіграли команду ВУФК «Торпедо» (Миколаїв) та втретє в історії вибороли головний приз. У грі за бронзові нагороди «Чемпіон» (Київ) обіграв ДЮФК «Атлетик» (Одеса) — 2:1.

Минулого року змагання були скасовані через карантинні обмеження.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.08.2021 21:12

Переможцем турніру «Крим — це Україна» стала команда київської КДЮСШ «Чемпіон»

На Херсонщині завершився розіграш шостого традиційного всеукраїнського...

29.08.2019 13:43

УАФ та Федерація футболу АР Крим провели майстер-клас для дітей-переселенців

У середу, 28 серпня організаторами V Всеукраїнського турніру «Кр...

26.08.2019 12:00

Стартував п'ятий традиційний всеукраїнський турнір «Крим — це Україна»

У змаганнях беруть участь шість команд із різних областей України, сфо...

Підписатися на новини