Сергій Сапронов: «Деякі позиції в захисті та нападі треба підсилювати»

Із 23-го по 30 серпня в Пущі-Водиці дівоча збірна України (WU-17) проводить етап підготовки до першого раунду чемпіонату Європи 2022 року.

— Через пандемію збірні різних вікових груп не збиралися майже два роки, — сказав головний тренер дівочої збірної України WU-17 Сергій Сапронов у коментарі офіційному сайту УАФ. — Ось чому довелося докласти чималих зусиль, аби визначитись із тими, кого запросити на збір.

— Чи є в дівочої збірної базовий клуб?

— Так, «Ладомир» із Володимира-Волинського. І це не випадково, адже підопічні Олега Бортніка виступають у вищій лізі чемпіонату України. Друга команда за представництвом у збірній — «Перша столиця» з Харкова.

Слід зазначити, що цей збір швидше селекційний, бо вже перші тренування показали, що деякі позиції в захисті та нападі треба підсилювати. Остаточно визначимося після спарингів — із «Колосом» та «Атексом».

— А хто з гравців, на яких ви розраховували, не зміг приїхати до Пущі-Водиці?

— Анастасія Галак і Тетяна Веремейчук. На жаль, травми завадять їм узяти участь і в першому раунді чемпіонату Європи.

— Хто ще входить до вашого тренерського штабу?

— Микола Сидорчук, Людмила Лемешко та Олександр Мітько.

Згідно з рейтингом дівоча збірна України виступатиме в Лізі В, де на груповому етапі її суперницями у вересні будуть футболістки Естонії, Молдови та Північної Македонії. Налаштовуватимемо підопічних на підвищення в табелі про ранги, а головними конкурентками будуть господарки — естонки.

Товариські матчі 

26.08.2020

Україна WU-17 — «Атекс» (Київ). 10.30

29.08.2020

Україна WU-17 — «Колос» (Ковалівка). 17.00

Склад дівочої збірної України WU-17

Воротарі: Єва Раєнко («Пантери» Умань), Варвара Новікова («Ладомир» Володимир-Волинський), Оксана Загірна («Карпати» Львів).

Захисники: Даріна Краснобородько («Колос» Ковалівка), Яна Харчина, Божена Дуб (обидві — «Ладомир» Володимир-Волинський), Вікторія Скоцик («Верес» Рівне), Вікторія Плечищева («Перша Столиця» Харків), Дар’я Кириченко, Валентина Процько (обидві — «Юність» Чернігів).

Півзахисники: Мирослава Невар, Дана Коротчук (обидві — «Ладомир» Володимир-Волинський), Анастасія Кіселевич («Верес» Рівне), Марина Птицина, Валерія Греса, Поліна Барінова (усі — «Перша Столиця» Харків), Христина Маснюк («Прикарпаття-ДЮСШ №3» Івано-Франківськ), Валерія Гончарук (Київ).

Нападники: Діляра Бондарєва, Єва Ізотова (обидві — «ЕМС-Поділля» Вінниця), Вікторія Радіонова, Вероніка Борковська (обидві — «Ладомир» Володимир-Волинський).

Нагадаємо, що дівоча збірна України віком до 17-ти років зіграє в Лізі В Євро-2022, де її суперниками будуть Естонія, Молдова та Північна Македонія.

У березні відбулося жеребкування першого раунду чемпіонату Європи серед дівчат до 17-ти років, в якому взяла участь рекордна кількість команд — 49. Турнір буде проходити в новому форматі, що нагадує формат Ліги націй УЄФА.

Новий формат із дворічним циклом замінює старий формат кваліфікації з відбірним і елітним раундами. Він включає групові міні-турніри з підвищенням і пониженням у класі. Фінальна стадія відбудеться 2022 року в Боснії і Герцеговині. Боснійська збірна автоматично отримала путівку у фінальний турнір, але візьме участь у двох перших раундах. Турнір повертається після перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19, що не дозволила провести чемпіонат у сезонах 2019/2020 і 2020/2021.

За підсумками жеребкування було визначено місце та дати проведення матчів у групі В3. У період із 26 вересня до 4 жовтня поточного року підопічні Сергія Сапронова братимуть участь у змаганнях в Естонії.

Розпочнуть синьо-жовті матчем зі збірною Північної Македонії (27 вересня), далі їхніми суперницями стануть футболістки збірної Молдови (30 вересня), а завершуватимуть груповий етап українки 3 жовтня поєдинком із командою Естонії.

Жеребкування першого раунду

Ліга А

Група A1: Норвегія, Ірландія, Угорщина, Болгарія.

Група A2: Нідерланди, Чехія, Словенія, Шотландія.

Група A3: Італія, Франція, Швеція, Уельс.

Група A4: Німеччина, Фінляндія, Португалія, Боснія і Герцеговина.

Група A5: Англія, Польща, Бельгія, Росія.

Група A6: Данія, Австрія, Швейцарія, Греція.

Група A7: Іспанія, Сербія, Ісландія, Північна Ірландія.

Ліга В

Група В1: Білорусь, Грузія, Косово, Люксембург.

Група В2: Литва, Хорватія, Вірменія, Казахстан.

Група В3: Україна, Естонія, Молдова, Північна Македонія.

Група В4: Словаччина, Ізраїль, Фарерські о-ви.

Група В5: Туреччина, Румунія, Латвія.

Група В6: Азербайджан, Чорногорія, Албанія.

Матчі проходитимуть із 1 серпня по 14 листопада.

Формат турніру

Перший раунд визначить, які команди піднімуться лігою вище, а які опустяться лігою нижче перед другим раундом.

Вихід у вищу лігу

Із Ліги В до Ліги А: шість переможців груп і найкраща друга команда.

Виліт у нижчу лігу

Із Ліги А до Ліги В: сім четвертих команд у своїх групах.

Другий раунд пройде навесні 2022 року. Сім переможців груп Ліги А приєднаються до збірної Боснії і Герцеговини у фінальній стадії, яка проходитиме із 4-го по 15 травня 2022 року. Також відбудеться перехід команд між лігами, який буде актуальний для першого раунду ЧЄ-2022/2023. Посів учасників перед жеребкуванням другого раунду буде залежати від того, які місця у своїх групах команди посядуть у першому раунді.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 11:05

Сергій Сапронов: «У вирішальному матчі не обійшлося без недооцінки суперниць»

Із Нідерландів повернулася дівоча збірна України WU-17, яка взяла учас...

13.03.2024 14:20

Сергій Сапронов: «Наше завдання в Нідерландах — зберегти прописку в Лізі А»

Із 14-го до 20 березня в Нідерландах відбудеться другий раунд відбору...

11.03.2023 15:02

Сергій Сапронов: «Головне, що ми не затрималися в Лізі В чемпіонату Європи»

Днями в болгарському місті Сливен завершилися поєдинки другого раунду...

11.12.2022 14:00

Сергій Сапронов: «Головне завдання — повернутися до Ліги А чемпіонату Європи»

Визначилися суперники дівочої збірної України WU-17 у Лізі В другого р...

Підписатися на новини